Om afkalker reparation

November 29

Om afkalker reparation

Hjem med "hård" vand--hvilket betyder, at vandet er fuld af mineraler - ofte har Afkalkningsanlæg installeret. Hvis skyllemiddel stopper i orden ordentligt, kan du spekulerer på, hvor svært det ville være at ordne det selv. Eller hvis du planlægger at få en professionel at se på skyllemiddel, du kan spørge, om det er billigere at reparere eller erstatte den.

Betydning

Vand anses for "hårdt", hvis det indeholder store mængder af mineraler, såsom calcium eller magnesium. Hårdt vand er ikke nødvendigvis usunde til at drikke, men det kan forårsage hvide oprustning på vandhaner og inde i rørene. Det reducerer også sæbes evne til at rense. Det betyder at flere vaskemidler er nødvendig for at få en belastning af tøj rent eller flere opvaskesæbe er nødvendig for at rengøre en belastning af retter. "Opblødning" vand består i at fjerne disse mineraler. Ved hjælp af "blødt" vand reducerer oprustning i rør og betyder, at vaske-og rengøringsmidler og sæber kan være mere effektive i mindre mængder.

Funktion

Kort sagt, virker en afkalker ved at fjerne de uønskede mineraler og erstatte dem med natrium eller kalium ioner. Typisk er en afkalker sammensat af to komponenter, der indgår i husets VVS. En tank, knyttet til de indgående vandforsyning, er fyldt med negativt ladede resin perler. Den anden del af systemet er saltlage tank. Under den opblødning proces løber husets vandforsyning gennem en seng af små plastikkugler eller gennem en kemisk grundsubstans kaldet zeolit, som er dækket med natriumioner. Som vandet løber forbi perler eller zeolit, swap natriumioner steder med calcium og magnesium ioner. Skyllemiddel skal genoprettes med salt vand med jævne mellemrum, da der efter mange anvendelser, perler eller zeolit indeholder kun calcium og magnesium og miste alle deres natrium gennem den opblødning proces. Under regenereringsprocessen, er de hårde mineraler også skyllet ud af systemet.

Typer

Hvor praktisk det er at reparere din afkalker eller hvor meget du vil betale for at få en professionel reparation det afhænger af typen af afkalker har du installeret. Typer af Afkalkningsanlæg omfatter hele huset vandfiltre, omvendt osmose behandlinger og kalium-baseret Afkalkningsanlæg. Ved hjælp af kalium i stedet for natrium er som regel dyrere. Vandblødgøringsapparater kan også klassificeres af hvor meget arbejde operatøren har at gøre. En afkalker kan være manual (operatør åbner og lukker ventiler til at styre back-flushing og regenerering), semi-automatisk (operator skubber en knap til at starte den genoplade cyklus) eller fuldautomatisk (et timeren i afkalker starter den recharging cyklus). Nogle boligejere kan have en skyllemiddel med efterspørgslen-initierede regenerering. Dette betyder genopladning og andre operationer opstår automatisk som reaktion på vand brug krav. Disse systemer har typisk to blødgørende kampvogne og en saltlage tank. Dette giver mulighed for en tank til at blødgøre mens andre tanken genopladning.

Overvejelser

Når du overvejer reparationer til din afkalker, er det nyttigt at spørge dig selv et par spørgsmål. Første, ved du, hvad der er galt med den blødgørende system? For det andet, er du villig til at prøve en gør det selv reparation? For det tredje, hvis ikke du er villig til at prøve en reparation på din egen, ville det være billigere at købe et nyt system end for at få det repareret? Vandblødgøringsapparater starter ved omkring $400 og op til mere end $1.200. Hvis du kan have systemet repareret for et par hundrede dollars, kan det være værd at reparere i stedet for at erstatte. På den anden side, hvis dit system er meget gamle, det kan være vanskeligt eller umuligt at finde reservedele, og erstatte systemet kan være en bedre løsning.

Forebyggelse/løsning

En fælles grund reparationer er nødvendige for er et problem med kontrolventil. Dette kan ofte være let ordnes ved at erstatte ventil og ofte distributør røret så godt. En anden fælles og relativt nem reparation erstatter resin perler. De kan regenereres med saltlage mange gange, men de gør i sidste ende bære og skal udskiftes. Rengøring oprustning fra saltlage tank er en anden reparation, der er normalt let for en boligejer at gøre selv. Skorpen af saltlage skal brydes op og derefter kan støvsuges med en shop-vac.

Forsyninger

At have flere forsyninger på side vil gøre gør det selv-reparationer lettere at udføre. Først er service manualen for din særlige model af afkalker. Hvis du har mistet din kopi, kan du være i stand til at opspore en version online eller bestille en ny fra producenten. Den anden kategori af nødvendige forsyninger er reparationsdele. Mange kan indhentes fra din lokale VVS-levering butik. Andre kan bestilles fra producenten. For det tredje bør du have en værktøjskasse, fyldt med grundlæggende såsom en skruenøgle, nåle-næse tænger, gaffatape og et par af skruetrækkere.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com