Hvordan til at befrugte lilla buske

June 9

Hvordan til at befrugte lilla buske

Kendt for deres store, duftende toppe af forårsblomster, lilla buske vokser bedst i frugtbar jord, men at give dem for meget gødning kan reducere blomstrer. Fælles syren (Syringa vulgaris), kinesiske syren (Syringa × chinensis) og Meyer lilla (Syringa meyeri), som er en kompakt form af denne store busk, alle vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 7. De fleste syrener kræver en periode med kold vintervejr til at bede blomst dannelse, men nogle sorter blomstrer i varme klimaer.

Nyplantede syrener

Superfosfat og benmel hjælpe unge syren buskene etablere. Leverer plante næringsstoffet phosphor, fremme både superphosphat og benmel rodvækst i syrener. Superfosfat er fremstillet gødning og benmel er et naturprodukt. Mix 1/2 kop superphosphat eller benmel i jorden fjernet fra plantning hullerne når plantning syrener. Hvis jorden er ler eller sand, blandes i lige dele kompost eller sphagnum, at forbedre de vækstbetingelser. Du behøver ikke at tilføje et ændringsforslag til lerede jord. Drys en langsom frigivelse 18-6-12 gødning under syrener grene med en hastighed på 2 ounce per 4 kvadratfod fire uger efter plantning.

Etablerede syrener

Langsomt voksende, etablerede syrener drage fordel af en årlig anvendelse af gødning. Kraftigt voksende syrener kræver ingen gødning, men en årlig dressing af en lav-kvælstof gødning hjælper boost vækst i langsomt voksende buske. Fælles lilla vokser langsommere end hybrid syrener. Befrugte syrener i midten efterår eller tidlig forår, anvender 1/2 pund for en 5-10-10 gødning pr. 25 firkantet fod under buske grene. Det første tal på listen over tre tal angiver mængden af kvælstof i en gødning produkt. Ikke anvende gødning, der viser et tal større end 20 fordi høje niveauer af kvælstof medføre grønne vækst på bekostning af blomstrende og i ekstreme tilfælde kan dræbe syrener.

Organisk gødning

Organiske gødningsstoffer tilbyder en lav-kvælstof alternativ til kommercielle produkter til fodring lilla buske. Samt skygge ud ukrudt og bidrage til at bevare jordfugtighed, haven kompost, leaf mug og andre organiske dækningsmateriale er lav i kvælstof og mindske risikoen for at fremme overdreven grønne vækst i syrener. De afhænger også af mikrobe aktivitet til at frigive deres næringsstoffer til jorden, så syrener modtager en støt, low-level forsyning i hele vækstsæsonen. Spredes et 3/4-inch lag af haven kompost omkring lilla buske, undgå stilke, i efteråret, og top op kompost, da det bryder i løbet af året.

Syrener, der ikke blomstrer

En lilla, der ikke er blomstrende sandsynligvis behøver ikke gødning. Umodenhed, for meget skygge og forkert beskæring er hovedårsagerne til syrener undlade at blomstre. Mange lilla sorter blomst ikke indtil buske er 5 til 7 år gammel, og alle syrener kræver direkte sol i mindst fem timer om dagen til at bede blomstring. Beskæring syrener når som helst andet end umiddelbart efter blomstring også reducerer blomstrer det følgende år ved at fjerne udvikle blomsterknopper.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com