Mine hvidløg er spiring: Kan jeg plante det?

January 10

Mine hvidløg er spiring: Kan jeg plante det?

Hvidløgsfed købt til udplantning eller fra købmanden kan spire før du har en chance for at bruge eller plante dem. Mens det er bedst at plante hvidløg, før den spirer, kan du også plante dem første begyndelse for at udsende skud afhængig af årstiden. Når plantet korrekt, producerer hvidløg planter fuld størrelse pærer til høst i midsommer.

Plantning tid

Hvidløgsfed, der begynder spiring i efteråret har en chance for at vokse godt, siden efteråret giver den bedste tid til at dyrke. Dem at spire tidligere normalt gå til frø, før de producerer anvendelige knolde af en passende størrelse. Beplantning skal ske før nelliker spire, men nyligt spirede nelliker normalt vokse fint hvis plantet som spirer begynde emerging fra de enkelte nelliker. Såning nelliker fire til seks uger før først forventede fald frost giver planter tid til at etablere rødder, før jorden fryser.

Jord behov

Hvidløg pærer udvikle bedst i veldrænet jord, da alt for våde forhold kan føre til at rådne. Arbejder en 5-10-10 gødning blanding og kompost i seng før plantning hjælper med at forbedre ernæring i sengen, så den spirede hvidløg fortsætter med at vokse godt. Tætte jord forårsage pærer til at danne dårligt, men tilling og bryde op top 8 inches af sengen giver en finere jord seng til pærer til at udvikle sig i.

Plantning pærer

Hvidløg pære består af flere nelliker omgivet af en papery hud. Når brudt apart, vokse den større udenfor nelliker ind i brugbar pærer mens de mindre indvendige pærer er bedst bruges til madlavning. Toppen af fed sidder 1-2 inches under jordens overflade med den spirede ende vender opad når plantet korrekt. En afstand af 6 inches mellem nelliker giver planterne det rum, de har brug for udvikling af pære og rod.

Vanding

Hvidløg udvikle ikke sig godt i tør jord, så regelmæssig vanding hjælper vokse store, sunde pærer. Jord skal forblive jævnt fugtig, så ugentlige vanding er nødvendigt i efteråret indtil jorden begynder at fryse. Regelmæssig vanding genoptages i foråret som jorden tør. Anvende en tyk barkflis dækning af halm i efteråret, ligesom jorden begynder at fryse hjælper med at isolere hvidløg planter og beskytter de bud spirer fra vinterens kulde.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com