Skæring Peperomia Puteolata

February 15

Hvis du kan lide voksende potteplanter, har du hundredvis af gode valg, herunder en af de peperomia sorter, Peperomia puteolata, almindeligvis kaldet parallelle peperomia. Ligesom de fleste potteplanter, det vokser godt når det gives de rette betingelser, men muligvis lejlighedsvis skære ned, eller beskæring. At vide hvornår og hvordan dette kan sikre et godt resultat, at hjælpe producere et busket, velformet plante.

At vælge tid

Det bedste tidspunkt at beskære en stueplante er når anlægget er klar til at vokse hurtigt, at drage fordel af en vækst slutspurt, der hjælper planten tilbagesøge beskæring hurtigt. Parallelle peperomia er en tropisk plante, der er hjemmehørende i Peru. Ligesom alle tropiske planter, det har tendens til at vokse hele året og har ikke en hvilende periode. Det vokser hurtigst i varmt vejr, at gøre tidligt forår eller sommer den bedste tid for beskæring, selvom du kan beskære det med succes når som helst. Det er også nyttigt at vælge et tidspunkt, når planten er i bedst mulig stand, så vanding det godt en dag eller to, før du prune er også en god idé.

De nedskæringer

At vælge beskæring nedskæringer afhænger til en vis grad på dine mål i skære en parallel peperomia. Selv om planten bliver normalt kun 1 til 2 fod høje, kan det blive langbenet, især hvis der dyrkes under svagt lys. For at hjælpe det blive mere busket og reducere dets samlede højde, skåret tilbage længere stilke af omkring en tredjedel til halvdelen, skrå nedskæringer lige foran bladknopper, som du gerne som udgangspunkter for ny vækst. For stængler, der er i den rigtige højde, men har sparsom blade, bare knibe disse tilbage om 1 tomme eller mindre til at stimulere nye grønne vækst.

Foryngende anlægget

Hvis dit anlæg er døde eller beskadigede stængler, du kan beskære for at fjerne disse, skære døde stængler tilbage på deres oprindelse og beskadigede ones lige bag den beskadigede del. For en ældre plante med lidt eller ingen sund, stærk vækst, kan du fjerne nogle af de ældste stilke på deres baser i en indledende beskæring session, så vente på ny vækst, før at fjerne de andre dårligt voksende stammer. Skære hele planten tilbage i én session er ikke en god plan, fordi det kan efterlade det med lidt top vækst og forårsage anlægget til at dø. For alle nedskæringer, brug en skarp kniv eller sakse, desinficering klingen ved aftørring med sprit eller dypning det i en 10 procent blegemiddelopløsning mellem nedskæringer.

Ved hjælp af stiklinger

Hvis du ønsker en anden eller tredje parallelle peperomia plante, du kan rod sund stængelstiklinger nemt ved at fjerne enhver blade fra de lavere 1 til 2 inches af stænglen og dypper skåret hver ende i rode hormon, som du kan købe på havecentre. Placer hver stængel i fugtigt sand eller pottemuld og holde det fugtige medie og puljen i en skyggefuld plet, indtil du ser ny vækst, når nye planter er klar til re potning.

Parallelle peperomia kan vokse i en delvist overdækket sted udendørs i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 10 og 11, og vokser som en stueplante andetsteds. Det trives i lyse, indirekte lys indendørs og vokser også i svagt lys, men mere langsomt. Konstant, moderat fugt er også bedst, men reducere vanding en smule om vinteren til at give planten et hvil.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com