Frodig sydlige stedsegrønne vinstokke

February 16

Frodig sydlige stedsegrønne vinstokke

Stedsegrønne vinstokke kan blødgøre en nøgne væg, Skjul en grim hegn eller dekorere en skarp espalier. Om skygge en løvhytte eller klatring siden af en bygning, vinstokke giver en lodret element til landskab med en opadgående feje af grønne områder. Flere typer af stedsegrønne vinstokke er specielt velegnet til det sydlige USA.

Engelsk vedbend

Engelsk vedbend, eller Hedera helix, har blanke, mørkegrønne blade, klatrer en lodret struktur. Let de bedste klatrer af ivies, Hedera helix har en engelsk cottage look. Der er mange typer, herunder Hedera helix "Harald," der har en tre-strenget blad med lyseblå kant og Hedera cristata, som har en lidt pjusket, mørke grønne blad. Engelsk vedbend er hårdfør i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 5-10.

Algeriske vedbend

Algeriske vedbend (Hedera canariensis) er også velegnet til sydlige klimaer. Hardy i zoner 8-10, algeriske ivy bruger sin antenne finrødder at hægte sig på en lodret overflade. Det trives i skyggen og har skinnende, skinnende stedsegrønne blade. Det ligner i udseende til engelsk vedbend, men har rødligt kviste og grene og blade, der er fordelt yderligere fra hinanden. Som engelsk vedbend, kan algeriske ivy klatre op til 50 fod.

Fiveleaf Akebia

Fiveleaf akebia (Akebia Akebia) er en karakteristisk vinstok, der vokser hurtigt og energisk til højder på 40 fod. Akebia har hvirvler af fem afrundede blade, der danner en tæt, mørk grøn dækning. Semi-stedsegrønne i det sydlige zoner, akebia bærer klynger af lilla blomster i foråret og lilla frugt i efteråret. Hardy i zoner 4 til 8, det vokser i solen eller skyggen og i mulden. Det kan dog blive invasive.

Wintercreeper Benved

Wintercreeper (Euonymus fortunei) har en sydlige favorit, stedsegrønne blade og grønlig-hvide blomster i foråret. Denne hårdføre vinstokke bruger antenne finrødder for at klatre træer, mure og enhver struktur med en ru overflade. Det vokser i solen eller skyggen og kan også bruges som et bunddække. Mange sorter findes, herunder brogede typer. Det er hårdfør i US Department of Agriculture zoner 4 til 9.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com