Hvornår pæoner blomst?

March 9

Hvornår pæoner blomst?

Pæoner er en gammel tid favorit flerårig plante, der levere store blomster egnet til vaser og blomsterdekorationer. Pæoner dato helt tilbage til græsk mytologi. Tree pæoner og urteagtige pæoner er de to grupper af pæoner. Urteagtige pæoner er den mest almindelige type. Begge grupper producere store, prangende blomster i forskellige farver.

Urteagtige pæoner

Urteagtige pæoner blomstre i en række forskellige klimaer og jordtyper. Denne type af pæon producerer flere stængler, der opstår fra en underjordisk krone, snarere end en central leder, giver det en sammenklumpe udseende. Unge stilke opstår ofte i nuancer af pink eller røde, med hensyn til grøn som de modnes. Urteagtige pæoner modne i højder mellem 2 og 4 fod høje. Forskellige sorter producerer forskellige nuancer og udformninger af blade. Urteagtige pæoner har tendens til at blomstre ca to måneder efter den endelige fryse om vinteren. I central plains stater begynder blomstrer normalt at dukke op mellem slutningen af maj og første del af juni. Køligere klimaer opleve senere blomstrer. Blomstringsperiode sinker efter tre eller fire uger, med de endelige blomster falmer fra planterne ved begyndelsen af August.

Tree pæoner

Som navnet antyder, ligner træ pæoner træer, mere end de ligner flerårige planter. Disse pæoner vokse højere end urteagtige typer, at nå en moden højde mellem 5 og 6 feet tall. De har woody stilke med flere grene, der ligner Karakteristik af små, dekorative træer. Tree pæoner begynde blomstrende omkring to uger tidligere end urteagtige pæoner. I beskyttede steder langs den sydlige side af strukturer, kan træ pæoner producere blomstrer så tidligt som i slutningen af April.

Blossoms

Blomster af træ pæoner vises på stilke, der forbliver i live hele vinteren, giver dem et forspring over urteagtige stauder, der danner nye vækst hvert år. Tree pæoner producere blomster i nuancer af gul, sort, rød, hvid og lilla, mens blomster af urteagtige stauder bo mere i hvid og rød, oprettelse af forskellige nuancer af pink og levende nuancer af dyb crimson. Blomster varierer i størrelse og form fra enkelt lag af kronblade til et væld af kronblade, der ligner frilly bolde.

Pleje

Pæoner kræver ordentlig pleje til at producere blomster. Planter, der vokser i dårlig jord eller skyggefulde steder kan producere blomstrer senere end de dyrkes i foretrukne, solrige steder. Pæoner kræver fugtig, veldrænet jord, især i blomstrende. Dividere de urteagtige planter hver tre til fem år vil tilskynde solide løv og rigelige blomster. Et lette anvendelsen af kvælstofgødning i slutningen falder og foråret kan hjælpe opmuntre rod og dæmme op for udviklingen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com