Om træet Scarlet blåregn

July 13

Også kendt som spansk guld, rattlebox eller rød blåregn, scarlet wisteria (Sesbania punicea) er en almindeligt dyrket eksotiske prydplante karakteriseret ved prangende røde blomster og en aggressiv vækst vane. Oprindeligt hjemmehørende i Sydamerika, scarlet wisteria ofte undslipper haver og vokser i tykke tråde i vådområde miljøer og langs flodbredder.

Udseende

Scarlet wisteria vokser til en højde på op til 15 fod, producerer grå eller rødbrune bark og suppleant, sammensatte blade, der kan være op til 7 inches lang. Anlægget producerer klynger af 1/2-inch til 1 tommer lange, ært-lignende blomster, der er en rig nuance af rødlig-orange eller scarlet. Scarlet wisteria producerer 3 til 4 tommer lange vingede frø bælg, der indeholder tre til ni frø pr. bælg.

Invasiv

Scarlet blåregn er meget invasiv, forstyrre oprindelige plante levesteder og forårsager floden bank erosion og oversvømmelser. Den hurtigt voksende plante danner tætte tråde i våde områder, hvilket gør det vanskeligt for andre planter til at vokse. Planten afskærer adgang til floder for mennesker og dyr. Scarlet wisteria producerer tusindvis af frø pr. år, sprede frø ind i vandløb og floder. Frø spirer let og forblive levedygtige i jorden i flere år. Selv om vinteren, kan frø bælg på planten forblive levedygtigt.

Kontrol

Det er klogere at forhindre vækst af karminrøde wisteria end at forsøge at kontrollere den. Forebyggende lag barkflis kan bidrage til at undertrykke stiklinger i hjemmet haven. Skære større planter mekanisk, og trække op unge frøplanter ved håndkraft eller med et værktøj som en ukrudtsplante skruenøgle. Slåning kan bidrage til at fjerne unge, ømme planter. Hvis det er muligt, fjerne scarlet wisteria før anlægget har sat frø, som frø kan sprede i vinden og spire andre steder. På tidspunktet for offentliggørelse, har ingen biologiske agenser endnu blevet gjort tilgængelig til at styre anlægget.

Advarsel

Alle dele af anlægget scarlet blåregn er giftige ved indtagelse. North Carolina State University er frø af karminrøde wisteria især giftige på grund af en høj koncentration af saponic glycosider. Hvis frø er indtaget, forgiftning symptomer som kvalme, svaghed, respirationssvigt, mavesmerter, depression og diarré kan forekomme. Respirationssvigt og andre symptomer kan føre til døden i nogle tilfælde. Vær forsigtig, hvis du forsøger at kontrollere scarlet wisteria med kemiske metoder, og følg alle instruktioner omhyggeligt.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com