Lav voksende flerårige pelargonier

April 23

Lav voksende flerårige pelargonier

Flerårig pelargonier bære lidt lighed med de indkapslede årlige pelargonier (Pelargonium), som deler deres navn. Der findes mange forskellige arter af flerårige pelargonier, nogle korte, nogle høje, men én ting, de alle har tilfælles er deres charmerende vækst vane. De danner løs dynger af attraktive løv, der er toppet med fem kronblade blomster, normalt i begyndelsen af sommeren. Alle opført her pelargonier lavtvoksende er hårdføre US Department of Agriculture zone 4, undtagen Renard's geranium, hårdføre zone 5.

Blodige Storkenæb

Geranium sanguineum er kendt som den blodrøde geranium eller blodig Storkenæb sin magenta-røde blomster og intens rød efterår blade. Blodige Storkenæb vokse 9 til 12 inches høj, men spredt dobbelt så bred. De vokser bedst i halvskygge, men vil tolerere fuld sol, hvis vandes godt. Kultivar Shepherds advarsel vokser 4 til 6 inches høj med rosy-pink blomster.

Pyrenæisk Storkenæb

Pyrenæisk Storkenæb (G. endressii) er europæiske indfødte, der forbliver stedsegrønne i dele af USA som Pacific Northwest. De dybt fligede blade danner en spredning klump 12 til 15 inches høj. Pyrenæisk Storkenæb har en lang tid blomstrende periode, varede det meste af sommeren i cool-sommer klimaer. Sorten Jyllinge Pink vokser 15 inches høj med en stor flush af laks-pink blomster i slutningen af foråret og derefter sporadiske blooms i løbet af resten af sæsonen.

Lilla Geranium

Lilla geranium eller Storkenæb (G. himalayense) vokser 9 til 18 inches høj og lige så bred. Denne geranium er et godt valg til rock haver, selv om det er nødvendigt delvis skygge i varme områder at holde sit gode udseende hele sæsonen. Arten har lilla-pink blomster med en hvid center, selv om der er en hvid-blomstret formular tilgængelige kaldet Alpinum og en dobbelt-blomstrede, lilla sort opkaldt Plenum. Bladene på lilac pelargonier turn orange-rød i efteråret.

Storrodet Storkenæb

Også kendt som den duftende blød Storkenæb på grund af dens duftende blade, Storrodet geranium (G. macrorrhizum) har store blade, men forbliver under 18 inches i højden. Violet, hvid eller pink blomster vises i slutningen af foråret i løse klaser. Denne type af flerårige geranium er særligt tolerante over for tør jord, så det er en god bunddække under træer og buske. Bevans sort er en populær sort med lilla-røde blomster, og Spessart har dyb pink blomster og prangende frø hoveder i efteråret.

Renard's Geranium

Renard's geranium (G. renardii) har nogle af de mest interessante blomster blandt de flerårige pelargonier. De store hvide eller blegt blå blomster har karakteristiske violette årer og indskåret kronblade. Renard's geranium vokser godt i fuld sol og er en god rock haven eksemplar.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com