Planter, der lever i vandløb

May 11

Planter, der lever i vandløb

Vandløb er vandområder, der bevæger sig i én retning og kan være placeret overalt i USA. De får deres start på hovedvandmasser, såsom smeltevand, søer og kilder. Talrige vandplanter og alger kan findes i vandløb. Ved mundingen af vandløb vil du finde mange ferskvands fisk som ørred, og vandet er klarere med højere ilt. Uden planter i en stream, ville nogle fisk som ørred, ikke leve.

Gul Pond Lily (Nuphar luteum)

Gul pond lily, også kaldet spatterdock, er en staude, der vokser i langsomme vandløb. Det har tykke blade (hjerte-formet eller runde), der vokser op til 12 inches lang. Dam liljer vil dø ud om vinteren, men vokser fra rødder igen i foråret. Bladene er knyttet til en lang stilk, der strækker sig ud i vandet. Hvis vandstanden falder, bliver bladene over vandet. Når vandstanden stiger, vil bladene derefter flyde igen. Lilje puder eller blade, også give hvile steder for insekter som bier og guldsmede. Planterne har blomster med tyk, gule kronblade og bælg, der indeholder mange frø.

Andemad (Lemna mindre)

Andemad, Botanisk kendt som Lemnaceae, er en stemless akvatiske blomsterplante. Denne lille, frit svævende planten vokser på overfladen af langsomme vand. Selvom andemad er ofte forveksles med alger, er det faktisk det mindste blomstrende plante i verden, ifølge søen græsplæne og en dam. Det er ofte set i tykke måtter dækker vandoverfladen. Under frysning betingelser kan andemad lå på bunden af åen indtil varmere forhold vender tilbage.

Vand hyacint (Eichornia crassipes)

Vand hyacint varierer i størrelse fra et par centimeter til over en meter i højden. Anlægget har blanke, grønne blade og blomsterne er lyseblå til violet. Blomsterne kan være lejlighedsvis hvide og hver blomst har seks kronblade, der deltage i bunden til at danne et kort rør; et kronblad har en gul plet. Frugten er en tre-encellede kapsel, der indeholder mange frø. Institut for økologi er vand hyacinter verdens værste vandplanter. Dette skyldes, at planten danner tætte måtter, der interfererer med rekreation, navigation, kunstvanding og power generation.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com