Typer af jordbær planter

August 20

Typer af jordbær planter

Du kan have rigelige afgrøder af saftig bær af forståelse af de træk og behov af de forskellige jordbær plante. Da typerne af planter har deres eget sæt af krav, avlere bør overveje felt rummet, krav til vedligeholdelse og ønskede høst gange når beslutte, hvilken type af jordbær til tilså.

Typer

Alle jordbær sorter er en af tre typer: juni-bærende, den everbearing eller dag-neutral. Forskellen mellem typerne er tidspunktet i vækstsæsonen planter producerer frugt. Juni-bærende sorter blomstre i foråret, jordbær højsæsonen, og producere en afgrøde. Everbearing planter udbytte frugt flere gange, normalt i begyndelsen og slutningen af vækstsæsonen. Dag-neutral sorter lover en igangværende afgrøde i sommermånederne, så længe vejret ikke er for varmt.

Plantning

Jordbær planter kan dyrkes som stauder eller enårige. For at starte, skal planterne sås i det tidlige forår og fordelt efter deres type. Fordi juni-bærere har løbere, der starter nye planter, hver plante bør være sået ca 2 fødder fra hinanden og rækkerne bør være sået omkring 4 fødder fra hinanden. Everbearing og dag-neutral typer er bedst plantet i små senge med planter 1 fod fra hinanden og eventuelle løbere skal plukkes for at vedligeholde små, individuelle buske.

Småplanter

For at fremme sunde planter og øge producere udbytte, bør de første blomster fjernes fra planterne. For juni-bærende typer, skal blomsterne plukkes for hele første sæson. Typerne everbearing og dag-neutral behøver kun at være udknoppet for de første seks uger af vækst.

Funktioner

Selvom bær af hver type er ikke skelnes mellem hinanden, er der nogle varianter blandt dem og deres planter. Juni-bærende sorter siges at producere større bær og være mere flavorful end everbearing og dag-neutrale. Everbearers og dag-neutrale, er fordi de har færre løbere, særdeles velegnet til dyrkning i containere og små rum. Alle typer er i risiko for at blive skadet af frost i det tidlige forår og slutningen af efteråret. Hvis ramt, kan den følgende sæson afgrøde bringes i fare.

Geografi

Når du vælger hvilke sorter af jordbær planter til at vokse, skal du vælge dem i den type, der er bedst egnet til dit område. Juni-bærende sorter kan blive negativt påvirket i områder udsat for sene forår frost, medmindre planterne er omfattet eller mulched. I mere tempereret klima supplerer den lang vækstsæson de everbearing og dag-neutral sorter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com