Spiring temperatur for urter

May 25

For at dyrke krydderurter fra frø, skal du give dem med den rette temperatur til spiring. Nogle urter er lettere at dyrke fra frø end andre. Basilikum spirer let i varm betingelser, mens rosmarin er notorisk vanskeligt uanset temperaturen og ganges normalt fra stiklinger. For at få en økonomisk og kreative start på din urtehave, lære de spireevne temperaturer, der er bedst for forskellige urter og prøve at dyrke dem, der er mest egnet til dit forhold.

Rosmarin og andre udfordrende frø

Lavendel, rosmarin og bay laurel er vanskelige at spire fra frø og overføres mere almindeligt fra stiklinger. Lad oplysningerne afskrække dig hvis du er fast besluttet på, især hvis du gerne vil prøve en usædvanlig række. Prøv spirende frø ved temperaturer mellem 65 og 75 grader F i mørke, fugtige forhold. Alternativt, prøv at placere en varme måtten under bakken frø til at hjælpe frø nå og opretholde den ønskede temperatur.

Fælles Middelhavet urter

Middelhavet krydderurter som timian, Merian, dild og oregano trives med fremragende dræning, moderate temperaturer og klare sol og er let at starte fra frø. Opmuntre dem til at spire, holde frø ved temperaturer på 65 til 75 grader F ud af direkte sollys. Ligesom de fleste urter planter foretrækker de fugtige forhold, uanset om de er plantet indendørs eller ud. Hvis du voksende dem indendørs, prøv at placere en skål af vand i nærheden at øge luftfugtigheden spiring miljø.

Purløg og andre stauder

Mange krydderurte frø belønne din sparsommelige enterprise med planter der blomstre og spredt i haven i år. Chive frø spirer i mørke, fugtige forhold med en temperatur på mellem 60 og 70 grader F. De spredes i en programrettelse, der vil producere smukke, spiselige pink eller lilla globe-formede blomster det følgende forår. Både dansk og tysk sorter af kamille vende tilbage fra år til år--engelsk kamille er en lavtvoksende flerårig bunddække, mens tysk kamille frø selvstændige årligt - og begge er nem at dyrke fra frø når de plantes udendørs i det tidlige forår, sædvanligvis spiring når temperaturerne når mindst 60 grader F.

Basilikum og Nasturtium: meget let frø

Både duftende kulinarisk urt basilikum og pebret, farverige nasturtium blomster spire let indendørs eller ude og begge foretrækker varme betingelser. Nasturtiums spire når temperaturen er på mellem 65 og 70 grader F. De kan ikke lide at blive transplanteret, men er nem at dyrke direkte i haven, når temperaturer varm. Basilikum planter har ikke noget imod at blive transplanteret og i virkeligheden de kan ikke nå modenhed hvis du plante dem direkte i haven i et køligt klima, som deres frø vil spire indtil temperaturer nå mellem 65 og 70 grader natten over. En anden fordel ved start basilikum planter fra frø er, at du kan vokse en bredere udvalg end dem, der er tilgængelige i planteskoler. Eksperimentere med spirende let, eksotiske basils som citron, Thai, kanel og kalk til en farverig og velduftende tilføjelse til en køkkenhave--bare være sikker på at holde dem indendørs indtil temperaturer varm som de vil visne og dø, hvis temperaturer cool pludselig.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com