Hvor stor får en Semi dværg træ?

May 26

Hvor stor får en Semi dværg træ?

At få den perfekte træ til din have, afhænger af en realistisk forventning om hvor stort træ vil vokse. Størrelse kan betyde forskellen mellem en lang, behagelig forhold og en fyldt med skuffelse og ekstra vedligeholdelse. Etiketter kan være forvirrende, når to træer--begge udpeget som semidwarf--modnes til forskellige højder og opslag. Forstå hvad denne udpegning betyder, og hvorfor det bruges kan hjælpe dig med at vælge de rigtige træ for dit space.

Det er alle Relative

Når det kommer til størrelse betegnelser, princippet om relativitet regler. For at forstå den endelige størrelse af din semidwarf, skal du først kende den naturlige, standard størrelse af den samme type af træ. Især når du arbejder med frugttræer, afspejle semidwarf størrelser en procentdel af træets standard størrelse. En fuld-størrelse apple træ, for eksempel hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 9, vokser til 20 til 30 fod høje. En semidwarf apple kan nå 40 procent til 60 procent af denne størrelse, eller 12 til 18 fod.

Dimensionering af frugttræer

Forskellige typer af frugttræer varierer betydeligt i deres standard størrelse. Deres semidwarf størrelser følger trop. Mens apple træer vokse ganske høj, modne andre frugter typisk på bare 15 til 20 fod. Semidwarf træer af disse frugt typer vil være forholdsmæssigt kortere end semidwarf æbler. Grundstammer påvirker frugt trævækst i andre måder, også. Semidwarf træer er lettere at dyrke og høste. De har også tendens til at frugt tungere og bære frugt i en tidligere alder end standard træer. I almindelighed, vil et træ spredning være lig med dets højde.

Frugt grundstammer og størrelse

Med frugter, naturligvis er små træer sjældne. Semidwarf træ størrelser er forårsaget af hvad har kaldt en semidwarfing grundstamme. De fleste kommercielt dyrkede frugttræer er faktisk to forskellige træer forenet sammen i en proces kendt som podning. Når du ser på stammen af træet, vil du se graft union hvor træerne blev følgeskab. Den øverste del, kaldet scion, bestemmer vifte af din frugt. Scion er den samme om dyrket som en standard, semidwarf eller dværg. Den nederste del, kaldet rodstok, bestemmer, hvor hurtigt og hvor stor din semidwarf træ vil vokse.

Størrelser i andre træet typer

Når shopping for træer end frugt, gælder det samme princip om relativitet. Semidwarf træer, men er normalt naturligt forekommende. Valgt på grund af deres naturlige genetiske størrelse, bo de på deres egne rødder. Ingen dwarfing rodstok er involveret. Betegnelser er langt mere subjektive. Mærker som semidwarf, dværg og pygmy vrimler--alle i forhold til hinanden, og uanset hvilken plante er involveret. Aktuel forskning i skovbrug bringer en anden faktor i spil. Håb om fanger fordele set med frugter, eksperimenterer forskere med genmanipulation til at skabe semidwarf størrelser i andre typer af træer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com