Hvad er udryddelse af plante stiklinger?

December 1

Hvad er udryddelse af plante stiklinger?

Planter opnår naturligt reproduktion gennem processen af blomstring, frugtsætning og såning, ved at sende op frisk vækst fra deres rodsystemer eller udryddelse af stængler som ligge på frugtbar jord, alle danner nye planter fra host forælder. Skære en stilk sektion fra en ønskelig plante og tvinger den til at root giver gartner med en enkel og billig måde at øge eller bevare sin plante samling gennem anlægget skæring formering.

Rode Basics

Vælg kun planter med udløbne patenter eller for hvilke ukønnet formering er ikke forbudt. Vælg stiklinger fra sunde potteplanter når som helst, fra etårige planter under eller mod slutningen af deres vækstsæson og stauder tidlige-til-midten af voksende sæson når den nye vækst er først lige begyndt at hærde. Klippet stammer der er 3 til 5 inches lang. Forlade et eller to sæt af øverste blade på stilken og fjerne lavere blade og blomster eller knopper.

Pottemuld stiklinger

Forberede en rode medium, der vil holde stilken og giver mulighed for vand og luft til at nå den rode zone. En blanding af halvt perlite og halv sphagnum sphagnum fungerer godt; en anden mulighed er groft sand blandet med perlite, sphagnum eller vermiculit. Løse afdæmpet rode mediet i en 32-ounce plast yoghurt-type beholder i hvilke dræning er blevet skåret huller langs siderne lige over bunden. For planter, der kan være svært at rod, som roser, støv stilkenden let med rode hormon. Indsæt 1/3 til 1/2 stilk ind i et hul lavet med en blyant i den rode medium og forsigtigt fast jord omkring den. Potteplanter, nogle stauder, og enårige normalt root godt uden rodnet hormon.

Pleje for potteplanter stiklinger

Vand potterne og omslutte dem med klar plast poser, såsom store lynlås opbevaringsposer, danner et drivhus miljø for hver pot. Det er nyttigt at placere gryder på en plastik bakke eller i en klar plast bin. Holde en temperatur på mellem 60 og 75 grader F på alle tidspunkter, og placere dem, hvor de vil modtage indirekte dagslys gennem en solrig vindue. Hvis den gryder bliver tørre kan de være vandes en lille mængde. For meget fugt vil rådne stiklinger. Tillad luft i sækkene ved at åbne dem i et par minutter dagligt.

Permanente boliger

Et stærkt rodsystem vil udvikle i fra to uger til så mange som otte uger. På dette tidspunkt, transplantation dine nye plante ind i en større plastikbeholder med drænhuller. Blidt skub planten ud af potten, gamle og på et lag af gode kommercielle pottemuld i ny gryde og fyld med jord. Vand godt, tilføjer mere jord, eventuelt som jorden afregner. Holde alle planter, indendørs indtil nye top vækst udvikler. Haveplanter kan derefter placeres udendørs på varme dage i et skyggefuldt sted, at bringe dem natten. Når planterne udvikle en fuld rodzonen i jorden, plante potteplanter i deres permanente Potter. Plante haveplanter udendørs på et passende tidspunkt for dine klimazone.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com