Rue følgesvend plantning

September 23

Rue (Ruta graveolens) er både en dekorativ plante, og en urt. Det er hjemmehørende i Sydeuropa, vokser til ca. 3 fod høj og trives i alle, men de koldeste betingelser. Det har små blå-grønne blade og gule blomster, og bruges medicinsk, dekorativt og endda som et krydderi. "Ledsager" plantning med rue, der ved hjælp af en bred definition, betyder plantning det med noget, der er indbyrdes komplementære. En mere snæver definition indebærer plantning det med noget hvor det frastøder insekter eller andre ødelæggende kræfter til at andre anlæg.

Urter

Rue er en attraktiv fokale plante i en urtehave. Lavtvoksende urter skal placeres foran den høje voksende rue i en grænse plantning. Særligt dejligt er thymes, som kommer i en bred vifte af blad farverne spænder fra mørk grøn til grøn og guld brogede blade. Visse oreganos har varierende blad farver, ligesom lyse lysegrøn eller guld. Til en gruppering af store urter til at sætte på bagsiden af en herb haven grænse, prøv ananas salvie, rosmarin eller citron græs med rue. Alle disse urter har en bred vifte af farver og teksturer og ville se meget glædeligt sammen.

Blå Campanula planter

Andre blå kruset planter ville være stor ved siden rue, hvis en monokrom have tema er ønsket. Det vil kræve mere opmærksomhed på bladform og tekstur i stedet for farverne. Græsser har blå vinger har kontrasterende form, og nogle sorter kan omfatte blå Svingel, blå switch græs eller blå lyme grass. Hostas tilbyder et stort udvalg af blå blade eller brogede blade med blå accenter. Nogle sorter indeholder blå engel eller Hadspun Blue.

Pink-blomstret planter

Den blå grønne blade af rue modregne pink blomstrende planter meget godt. Alan Bloom geranium har en lys pink enkeltblomstrende og en mounding vane, og blødgør den dramatiske farve af rue. Alpine pink (Dianthus alpine) er en lav voksende plante med enkelt pink frynset blomst, og sætter off rue's farve pænt. Årlige petunias er vidunderlige, og kommer i en række pinks, der er alle gratis. Havet thrift (Armeria maritima) har græsklædte løv og kugle formet pink blomsterhoveder på tynde stilke, som har både blomster og løv, kontrast smukt med rue.

Grønne bladgrøntsager planter

Fordi rue har små blå-grønne blade, er planter med større grønne blade en smuk kontrast. Blade med detalje er også smuk. De med fed farvet blade er opmærksomhed-getters når parret med rue. Hostas passer regningen på alle tre typer af blade. Nogle guld-Ærenpris sorter omfatter guld Edger og Golden Tiara, som er lille i statur som godt. Brogede Hostaer omfatter Ginkgo Craig, Francee m.fl. Mens hostas har en masse sort og kan bruges i mange situationer, fungere andre grønne planter godt med rue. Heucheras har et stort udvalg i blade farve, og har også små røde til hvide blomster.

Insekt frastødende

Ved brug af følgesvend plantning som en måde til at frastøde insekter, sagde rue at afvise japanske biller, hvide fluer og lopper. Der er også rapporter at det kan slå katte fra en have. Noget generet af japanske biller, hvide fluer, lopper eller katte kan gavne. Det meste af tiden er det plantet som en makker til roser eller hindbær. Basilikum vokser ikke godt i tæt nærhed med rue.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com