Hjemmelavet Dam vandfald

June 14

Hjemmelavet Dam vandfald er nemt at oprette. Er det vigtigt at vælge den rigtige pumpe til jobbet. Parre det med fleksible rør og din fantasi til at skabe en beroligende landskab funktion, der vil lufte Dam vand til fisk på samme tid.

Væsentlige dele

Tilføjelse af et vandfald til din Dam kræver en pumpe, en slange eller rør til at flytte vand fra pumpen til toppen af dit vandfald, et bassin til at fange vand fra pumpen slanger og en spillway for vand til bassinet og vender tilbage til dammen. Eksperter anbefaler at bruge fleksible-furet slange rør, fordi det ikke har flow begrænsning af L-bøjninger bruges i stive rør som PVC (Reference 2).

At vælge den rigtige pumpe

At opnå en pumpe vil være de største investeringer i dit projekt. Nogle beregninger før shopping for en pumpe til at regne ud hvor mange gallons din Dam holder. Hvis din vandfald design inkluderer en strøm af enhver længde, også beregne mængden af vand, der flyder ned det.

Vel vidende at 7,48 gallon omfatte 1 kubikfod af plads, multiplicere længden af bredden af dybden af både Dam og bæk, så ganger resultatet med 7.48 at bestemme samlede system gallon (Reference 2). En pumpe bliver nødt til at flytte antallet gallons hver time. Pumper er angivet med en bestemt gallon per time (GPH) bedømmelse; Dette antal er lig med mængden vand det kan pumpe i en time uden at skulle hæve vand over overfladen (ressource 1).

GPH rating på en pumpe til et vandfald vil synes meget højere end nødvendigt, men pumpen kæmper tyngdekraft og modstand af friktion forårsaget ved at flytte vand gennem et rør. Overveje, at for hver fod i højde du hæve toppen af vandfaldet over overfladen af dammen, du øge "hoved"-rating. Maksimale hoved rating på en pumpe er den maksimale højde pumpen kan pumpe vand før strømmen bliver nul. Også, hver 10 fod vand rejser gennem et rør svarer til en anden foden af hoved modstand (Reference 4). Hvis du kender de samlede gallons af vand, du skal bruge til at flytte og højden af dit vandfald design, kan du slå op korrekt-størrelse GPH pumpe til dine behov.

Sammenlign pumper, hvis mere end én passer din GPH behov. Beregne driftsomkostninger for hver pumpe over en formodet tre til seks års levetid på kører hver dag, hele året rundt. Divider de operationelle watt af en pumpe med 1.000, så ganger det med 24 og 365 for at finde ud af antallet af kW pr. år. Bruge din lokale utility bill oplysninger til at bestemme årlige udgifter til drift, så tilføje, at den oprindelige pris af pumpen. Du kan finde, at de dyrere af to pumper kan spare dig penge over livet af pumpen (Reference 6).

Sætte brikkerne sammen

Tyngdekraften gonna gøre det meste af arbejdet i den synlige del af et vandfald. Installere pumpen til fabrikantens specifikationer i dammen. Køre slangen til toppen af vandfaldet. Skjule slangen hvor det afslutter din Dam kan tage nogle kreative positionering af klipper, planter eller orientering med hensyn til visning områder. Hvis du vælger at begrave slangen, være klar over, at lækager er sværere at opdage og reparere.

Hvis du har designet en stream, line vandets vej med gummi Dam foring før placere sten eller andre medier. Du kan foretrækker at indeholde vandet i et overfald eller boks, før de giver det til kaskade over spillway og i dammen. Du kan købe færdige vandfald weirs eller oprette din egen fra en plast beholder og et par enkle slange rør stik (Reference 5). Tilslutte din pumpe til en udendørs stikkontakt med et ground fejl circuit interrupter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com