Hvorfor spiser kødædende planter Bugs?

June 18

Kødædende planter er ikke så dødbringende som deres navn antyder. Der er ingen planter på denne planet, der spiser mennesker og få stor nok til at styre en lille frog eller mus. Men kødædende planter let fortære uforsigtige insekter og er højt specialiserede for at fodre på bugs de fælde, drukne og spise. De opfører ikke sig som andre planter, men de har den samme kritiske ernæringsmæssige behov kørsel deres adfærd.

Kost og fordøjelsesenzymer

Kødædende planter har klorofyl, ligesom alle andre anlæg. De udfører fotosyntese at gøre lys til mad. Men deres dramatiske afgang fra godartede plante adfærd er tilføjelsen af "kød" til deres kost. Venus Fluefangere og kandebærere som slægten Nepenthes spise fluer, bier, myrer, sowbugs, mider, små frøer og andre små skabninger. Levende dyr er opløst i deres ernæringsmæssige egenskaber af fordøjelsesenzymer i kopper eller rør af planter, rapporterer Iowa State University. To hovedkategorier af kødædende bruger forskellige metoder til at få dyr til middag: passiv fælde og aktive fælde anlæg.

Passiv fælder

Kandebærere er passiv pelsjægere. Hver har en vase eller kande blad dannelse specialiseret til at tiltrække og lokke insekter. Kanten af kanden er alluringly nektar-rige med glatte kanter. Når en bug glidesko eller kravler over randen, møder den flere nektar og vender nedad hår, der umuliggør klatring ud. Nogle af planterne producere en væske med et narkotiske virkninger, som forvirrer insekt. Til sidst, falder det i puljen af fordøjelsesenzymer i skålen med kande, hvor det drukner og er brudt. Klæbrige fælder er en anden måde at fange fejl. Soldug og Vibefedt er klæbrig fælde planter, der udskiller en planteslim eller funktion klæbende hår for at holde insekter hurtigt.

Aktive fælder

Aktive fælde planter er aggressorer; de flytter faktisk at snuppe et insekt og vedlægge den i en død snare. Venus flytrap er det klassiske eksempel på en aktiv trap. Anlægget har ekstremt følsomme strittende hår foring dens hængslede øvre blade. Når et insekt vandrer i at inspicere Rosa-røde interiør, pensler det mod hårene. Rørende et hår gør ikke noget, men at røre ved to hår eller den samme hår to gange i træk snaps "jaws" af anlægget lukket. Offeret er fængslet bag tremmer "tænder" eller hår. Som det kæmper for at undslippe, udløser bevægelsen frigivelsen af fordøjelsesenzymer og bye-bye bug. I ca. 10 dage måltidet er fordøjet fælden genåbner for erhvervslivet og jagten genoptages.

Payoff

Hvis planterne kan engagere sig i fotosyntesen, må der være en tvingende grund til den ekstra ulejlighed at sikre en varieret kost. De vigtigste næringsstof kødædende planter indhente fra deres bytte er væsentligt til planteliv: kvælstof. Mange kødædende planter er hjemmehørende i sumpede og sumpede områder med surt vand og jord. Nitrificerende bakterier, som leverer vitale kvælstof i en form, der kan bruges af planter, kan overleve i det sure miljø. Evnen til at opnå kvælstof og andre næringsstoffer fra en forbedret kost af bugs og andre væsner betyder, at kødædende planter kan leve i ugæstfri miljøer, der ellers ikke ville støtte dem, ifølge Palomar College Arboretum.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com