Virkningerne af brand Blight Spray på pæretræer

October 5

Virkningerne af brand Blight Spray på pæretræer

Brand blight, forårsaget af bakterien Erwinia amylovora, forekommer ofte i pæretræer i varme, fugtigt vejr. Sygdommen kan inficere blomster, kviste, blade og frugter af pæretræ. Sprays stopper ikke sygdommen, når træet er smittet, men kan tjene som en forebyggende foranstaltning, når den anvendes lige før blossoms åbner i foråret og hele den blomstrende sæson.

Typer

Brand blight sprays er tilgængelige på mest haven forsyning Centre under forskellige firmanavne. Sprays generelt indeholder streptomycin sulfat, som er en generel bruger pesticider (GUP) registreret til brug på frugter. Fast kobber sprays og Bordeaux sprays (en blanding af kobber sulfat og hydratkalk) bruges også til at kontrollere ilden blight.

Russetting

Sprays indeholdende kobber oxychoride kan forårsage betydelige russetting--udseendet af små brune pletter på overfladen af frugt--, når den anvendes på nogle sorter af pærer, såsom Anjou og Bartlett. Russetting gør pæren mindre attraktivt udseende, men påvirker ikke spise kvaliteten af frugten. Streptomycin sprays kan også forårsage russetting når de anvendes i store mængder.

Modstand opbygningen

Hyppig anvendelse af streptomycin-baserede brand blight sprays kan i sidste ende resultere i streptomycin-resistente stammer af Erwinia amylovora. Bakterien ændrer genetisk sig til at blive resistente over for kemiske. Mønstre af denne modstand er blevet opdaget i områder hvor brand blight styres almindeligt med streptomycin. Alternative anvendelser af andre sprøjtemidler kan bidrage til at forsinke en oprustning af modstand.

Hvilende ansøgning

Anvende kobber sprøjter til pæretræer under deres sovende udløb og bud på stadiet grønne tip har virkningen at reducere mængden af de inficerer agent, der er produceret i overvintrende brand blight cankers. Hvor effektiv denne praksis er, afhænger af en række faktorer, såsom vejrforhold under grønne tip bud scene og tilstedeværelse af bier og insekter, der kan sprede smitte agenten. Trods disse variabler er kobber spray ansøgning tilbøjelige til at resultere i mindre blight under flor.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com