Plante frø vækst

June 27

Plante frø vækst

Historien fortæller os, at mennesker skiftede fra jægere og samlere til landbrugere, når de har lært at samle frø og dyrke dem. Det tidligste sted kendt for at have påberåbt sig dyrkning af frø er også den første kendte by, Jeriko. Borgerne i denne by er kendt for at have dyrket hvede og Byg omkring 8.000 f.kr.

Funktioner

En frø er en selvstændig pakke, der inkluderer Foster for en baby plante og alle de næringsstoffer, at det skal kickstarte sin livscyklus. Hvis du skærer en frø i halve, top til bund, vil du se frø embryo eller umodne anlæg samt dens næringsstoffer, som kaldes frøhvide. Frøhvide består typisk af olie, stivelse og protein. Alt dette er dækket af en hård ydre frø belægning.

Vækst Spurt

Frøene spire når de absorbere vand. Da de optager vandet, får det dem til at svulme op og brast frø frakke. Åbningen af frø frakke og absorption af vand starter en kemisk reaktion, der resulterer i udviklingen af fosteret i en sætteplante. Under denne kemiske reaktion omdannes stivelsesholdige frøhvide til sukker for brug af baby anlæg. Varme og lys er også afgørende for spiring.

Stiklinger

Under spiringen emerge spædbarn rødderne af frøet første. Disse baby rødder tillade frø til at optage næringsstoffer fra jorden. Næste, plante skyde fremgår. Denne skyde har normalt to blade. Disse blade var til stede på anlægget i sin embryonale fase.

Manglende evne til at spire

Desværre når nogle frø er plantet, undlader de at spire. Den vigtigste faktor i dette er, at frøene ikke kan få varme eller lys de har brug for at spire. Dette kan være fordi de blev plantet for dybt eller på det forkerte tidspunkt af året.

Frø levedygtighed

Over tid, kan et frø miste sin evne til at spire. Ofte er en frø levedygtighed afhængig af betingelser for opbevaring. Frø skal opbevares på et køligt, tørt og mørkt sted at bevare levedygtigheden længere. En frø, som er rund og fyldig er mere holdbar end en, der har skrumpet med alder og dårlig opbevaring.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com