Af C-Vitamin & folinsyre indvirkning på væksten af planter

July 6

Af C-Vitamin & folinsyre indvirkning på væksten af planter

C-vitamin og folinsyre er nødvendige for en sund plante til at vokse. De fleste planter er i stand til at producere deres egne C-vitamin og folinsyre kan findes i høje niveauer naturligt i visse planter. Folinsyre er især til stede i mørke grønne bladgrøntsager. Dog kan du hjælpe en plante, der mangler i et af disse vitaminer ved at give det en gødning, der indeholder disse vitamin kosttilskud.

C-vitamin

C-vitamin, også kaldet ascorbinsyre, er en antioxidant, som er et stof, der forhindrer skader, der kan henføres til ilt. Planter skal faktisk vitamin C, fordi dette vitamin øger deres evne til at håndtere stress i forbindelse med ultraviolet stråling og ekstremt varme og tørre forhold. C-vitamin er især nyttig ved at beskytte en plante fra de negative konsekvenser af tilstedeværelsen af lys gennem fotosyntese. Fotosyntese er den proces, hvor en plante omdanner solens energi til sukker det kan bruges til mad.

Ekstra Vitamin C oplysninger

Beskytte en plante fra ozon er en anden måde C-vitamin hjælper en plante til at vokse og trives. Når solskin, ilt og forurenende stoffer i luften sameksistere, producerer de ozon. Ozon er et stof, der trænger bladene af planter og bryder ned i molekyler, der vil ende med at skade planten, hvis en antioxidant undlader at modvirke det. Dette er grunden til antioxidant C-vitamin er nødvendig for planternes vækst. Desuden bevarer vitamin C effektivt antallet af nitrat til stede i plantevæv. Planter kræver nitrat, som er en kombination af to vigtige plantenæringsstoffer - kvælstof og ilt - til at vokse godt.

Folinsyre

Folinsyre, også kaldet vitamin B9, gør det muligt for planter til at regulere deres DNA funktioner. Denne syre hjælper dybest set en plante til at producere DNA, som er en nukleinsyre, der besidder en organismes genetisk information. Folinsyre giver desuden planter til at producere RNA, en nukleinsyre, der bærer informationer fra DNA til at plante cellestrukturer kendt som ribosomer og hjælper en plante syntetisere protein. Planter har brug for protein til at opbygge strukturerne i deres celler.

Andre oplysninger, folinsyre

Regulere en plante metaboliske funktioner er et andet vigtigt bidrag af folinsyre. Folinsyre giver planter til at metabolisere kulhydrater, proteiner og lipider-- eller fedtholdige stoffer. Folinsyre hovedsagelig hjælper planterne til at vokse stærkt og sundt. Fordi folinsyre findes i planter, men nedbrydes hurtigt, når de udsættes for stærkt lys anbefales giver planter ekstra folinsyre under plantning processen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com