Hvad er funktionerne af Pollen?

October 31

Den ultimative funktion af pollen er at levere mandlige gameter (sperm) fra støvdrager af et anlæg til et ovule til befrugtning af æg, som så udvikler sig til en frø.

Oprindelse

Pollen er en evolutionær udvikling fundet i meget afledte plants⎯angiosperms og gymnosperms⎯that beskytter mælke og giver mulighed for befrugtning uden vand og giver pollen-producerende anlæg mulighed for at sprede deres kønsceller, længere og mere forskelligartede miljøer end mere primitive seedless planter.

Uden kerner planter

Uden kerner karplanter og mosser mangler pollen og i stedet frigive flagellated sperm, der kræver mindst en film af vand til at svømme til ægget.

Spredning

Vind eller en bestøvende dyr kan sprede pollen, og pollen morfologi viser hvilke af disse vektorer en plante arter foretrækker. Mindre, glattere pollen er normalt vinden spredte, mens større og spinier sorter udviklet sig til at vedhæfte til bestøvere.

Anatomi

Hvert pollen korn har et sporopollenin-belagt shell, der indeholder ikke-reproduktive vegetative celler, mandlige kønsceller og en celle, der danner et pollen rør ved kontakt med ovule.

Allergi

Allergiske reaktioner over for luftbårne pollenkorn er udbredt blandt mennesker. De er ofte omtales som høfeber.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com