Hvordan man laver en have med Pebble bunddække

August 30

Ved hjælp af et bunddække omkring dine planter er mere end en æstetisk valg. Sure, det giver din have et færdigt look, men hjælper også jorden bevarer fugten. Småsten gøre et fint bunddække til din have, men fordi de er så små, du skal tage skridt til at sikre småsten ophold på plads. Mens det er bedst at gøre dette, før du plante nogen planter i haven, kan du også tilføje et lag af pebble muld til en eksisterende have.

Fordele og ulemper

Hvis du bruger småsten som et bunddække omkring dine planter, de småsten fungere som en barkflis dækning for haven. Barkflis hjælper til at bevare fugten i jorden, fordi det giver en barriere, der reducerer antallet af fordampning. Ubestridt haven Program, der drives af Los Angeles County Master gartnere, kan en barkflis lag reducere fordampningen af op til 70 procent. Mens dette hjælper, tilføje småsten ikke næringsstoffer til jorden som organisk dækningsmateriale gør. Du er også mere tilbøjelige til at købe småsten, medmindre du har en gruset jord og tid til at strø det for stenene.

Opret en Side barriere

Uanset hvor du bruger småsten i din have, skal du først grave ud området for dem, og sætte op en slags barriere. Fordi de er så små, småsten kan nemt få sparket rundt, eller blæse i nærheden af, hvis noget ikke fungerer som en mur til at holde dem i. Ideelt set bør sten bunddække mellem 2 og 3 inches dyb. Med området gravet, glat bunden og væggene med den flade side af en skovl, hakke eller murske.

Gør plads til planter

Hvis du har eksisterende planter i haven, være omhyggelig med ikke at forstyrre deres rødder. Stedet for at bruge en skovl omkring planterne, bruge en murske og grave langsomt og forsigtigt, fjerner bare 1 tomme af jord omkring dem. Løsn jorden i hele det område, hvor du ikke har eksisterende planter.

Landskabspleje stof og kantning

At holde ukrudt fra voksende under eller mellem småsten-- og at holde småsten fra arbejder deres vej til jorden--fastsætte et lag af landskabsarkitektoniske stof langs bunden og siderne af sengen. Hvis du har eksisterende skåret planter den landskabsarkitektoniske stof omkring planterne. Brug ikke landskabspleje plast, som det vil skabe en fugt barriere, der ikke vil tillade vand at trænge ind og nå dine planters rødder. Bruge landskabspleje staples til at holde landskabspleje stoffet på plads. Indstil kant langs "væggene" af din have, med en læbe af kantning stigende over højden af din småsten, at holde småsten på plads. Med alt dette på plads, sprede småsten over sengen, overbrusning en tyndere, 1-tomme lag omkring planterne og en tykkere 2 - til 3-tommer lag over åbne haven områder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com