Modeller af et blad

September 21

Der er et par forskellige måder hvorpå blad modeller er lavet. Nogle er designet elektronisk på en computer, mens andre er lavet af ler eller plast. Leaf modeller vise ydersiden af et blad, mens tværsnit blad modeller giver mulighed for undersøgelse af celler i bladet. Uanset den indvendige eller udvendige display, kendskab til de forskellige dele af bladet er bydende nødvendigt at oprette en nøjagtig blad model.

Bladet

Kniven, også kendt som lamina, er en kritisk del af enhver blad model som det den største del af et blad og derfor den mest mærkbar. For at sikre nøjagtighed, nøje undersøge den farve og tekstur af vingen når der udvikles et blad model. Nogle blade er glat og voksagtig, mens andre er bløde og lodne. Blades kommer i flere farver herunder en vifte af grønne, røde og gule farver.

Vener

Venerne er små linjer, der løber gennem bladet, transporterer næringsstoffer og støtte bladet. Uden vener, ville bladet dø. En nøjagtig blad model skal omfatte vener til at forblive tro mod naturens design. Mønstret venerne gøre kan være net-lignende, som indeholder et stort center vene kaldet en Midtribbe, eller har store vener, der strækker sig fra Midtribbe. De andre net-lignende design har mere end én vigtigste vene løber fra bunden af klingen til spidsen af bladet med vener strækker sig fra hver vigtigste vene. Andre blade har et par store vener, der kører parallelt og er forbundet af små Kors-vener.

Margen

Margenen af bladet er kant eller rand af bladet. Kanterne af hver vinge er forskellige afhængigt af typen anlæg bladet kommer fra. Kanterne kan være tynd, glatte eller ujævne.

Stilk

Bladstilken er del af bladet, der ligner en stilk og blade kan tilsluttes anlægget. Inde i bladstilken tillægger små rør venerne. Bladstilken skal være stærk for at opretholde vind og nå mod sollys. En lille "håndtere" i bunden af stilk bistår i bøjning med vinden så at bladet ikke bryder.

Akselbladene

Akselbladene er ligesom to små blade udstående fra bunden af stilk på visse planter. Disse vil kun være nødvendigt at medtage hvis bladet er modelleret faktisk har akselblades, som blade fra bælgplanter. Akselbladene kan hjælpe identificere en plante blade og nogle gange fungere som beskyttelse for unge blade.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com