Container køkkenhaver

November 22

Container køkkenhaver

Når du bor i byen eller bare i en lejlighed, kan du ikke have mulighed for plantning din egen traditionelle haven. Det betyder ikke, du har til permanent hænge op din murske og beskæring handsker, selv--starter en container haven er en enkel løsning på dit problem. Dette er når du fyld containere i varierende størrelser med jord og planter, så du kan vokse grøntsager uden nogensinde at grave et hul i jorden.

Container typer

Du ansigt lille begrænsning, når du vælger en beholder til at starte din have. Det gør ikke noget hvis det er lavet af træ, plast, metal eller andet materiale, så længe det har afløb for vand og aldrig har indeholdt giftige materialer. Størrelsen af din container afhænger af størrelsen af dit anlæg - det skal være stor nok til at støtte en fuldvoksen grøntsag. For eksempel skal gulerødder dyrkes i en 5-gallon boks mindst 1 fod dyb, mens squash kræver kun en 2-gallon container.

Jord

Udfylde din container med jord er mere kompliceret end shoveling det i fra gården. Havejord fra jorden er tung og tyk, hvilket fratager dine grøntsager af luft og vand, de har brug for. I stedet fylde beholderen med en lysere pottemuld, der ånder lettere. Brug ikke, men en soilless mix – disse er ofte for lys til at støtte din vegetabilske rødder og kan endda være for lys til at holde din beholder fra vælte i vinden.

Vanding

Vanding dine planter kræver mere opmærksomhed, når de vokser i en container end når de vokser i jorden. Uden meget jord til at absorbere og fastholde vand, dine planter kan tørre ud, så du skal omhyggeligt overvåge hvordan fugtig container jord er. Føle jorden dagligt for at se hvis det er tørt – to gange om dagen på tør eller varme dage. Når det er vand grøntsagerne med koldt vand, indtil det løber ud af huller i bunden af din container. Mens jorden bør aldrig være så mættet, stillestående vand sidder på toppen af det, skal du fortsætte til vand beholder grøntsager, især dem i mindre beholdere.

Indendørs beholdere

Hvis du ikke har selv mulighed for at etablere en udendørs container haven, kan du stadig vokse din egen grøntsager indendørs. Selvom du kan kun vokse grøntsager, der kræver mindre beholdere, som tomater og peberfrugter, du kan dyrke dem lige i dit eget hjem. Konfigurere din containere i et godt oplyst område, ligesom et sydvendt vindue--selv med naturligt sollys, skal du muligvis til at supplere din plante med kunstigt lys. Indendørs planter kræver mindre hyppig vanding, men de har stadig brug for fugt, som kan gøre Indendørs Havegrebe vanskeligt under tørre vintermåneder, eller hvis du bor i et tørt miljø.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com