Hvordan man bruger Oxy-acetylen fakler

December 10

Hvordan man bruger Oxy-acetylen fakler

Korrekte sikkerhedsprocedurer er afgørende, når du bruger en oxy-acetylen fakkel. Oxy-acetylen fakler bruge en blanding af gasser ilt og acetylen til at skære tyk metalplade. Svejsere bruge dem til specialiserede svejsning og lodning flere forskellige typer af metaller, herunder kobberrør. Brugerne finde ofte oxy-acetylen fakler en bekvem varmekilde til bøjning metaller eller løsne møtrikker, blandt andre anvendelser.

Instruktioner

•Tag på svejsning handsker og beskyttende, mørkere svejsning beskyttelsesbriller. Sikre, at flaskerne er sikret i oprejst stilling og kan ikke falde over, ved hjælp af kæder eller en cylinder vogn. Flaskerne skal altid opbevares oprejst.

• "Knæk" flaskeventiler ved åbning hver ventil til gengæld af bare en brøkdel, derefter lukke dem igen, så enhver akkumuleret støv eller gas at undslippe. Gøre visse gassen ikke blæse i dit ansigt eller på dit tøj og aldrig gøre dette i nærheden af åben ild.

•Sæt ilt slange til ilt regulator og ilt fakkel. Tilslut acetylen slange til acetylen regulator og acetylen fakkel.

•Sæt ilt regulatoren til oxygen cylinder og acetylen regulator til acetylen cylinder, ved hjælp af en adapter, hvis nødvendigt. Acetylen adapter har en venstre tråd, så det ikke kan forveksles med ilt regulator. Spænd dem sikkert med en skruenøgle. Sørg for der er ingen lækager. Forlade skruenøglen på plads på acetylen cylinder, hvis du vil lukke det i en nødsituation. Meget langsomt åbne flasker ikke mere end en og en halv vender.

•Indstil pres for regulator tip. Åbne acetylen ventilen lidt og lys gas med en friktion lysere, Sørg for at holde den væk fra kroppen. Der bør synes at være en kløft mellem slutningen af spidsen og den synlige flammer. Skrue membran ventilen på regulatoren uret, langsomt, indtil hullet er omkring 1/4 tommer mellem spidsen og flammen. Forskellige producenter kan anbefale andre procedurer, så tjek dit udstyr manual.

•Luk ventilen på faklen meget langsomt indtil flammen er synlige i spidsen, med ingen synlige gap, derefter åbne det igen meget lidt, så flammen synes at være lige ved spidsen og der er ingen sort røg omkring kanterne. Dette er en neutral flamme.

•Åbn ilt ventil langsomt og justere ventil til at producere en neutral flamme. Check din manual for den anbefalede pres, som kan variere alt efter materiale skal skæres.

•Sørg for materiale skal skæres er væk fra enhver brændbart materiale. Holde faklen i den ene hånd og støt det med den anden at placere skære dyse, så det er vinkelret på skærefladen. Køre flammen over den linje, du ønsker at skære for at være sikker på, du kan få adgang til det nemt. Centrere dysen over kanten af stålplade, med den indre flamme ikke helt rørende metal. Når metallet lyser rødt, tryk ilt ventil håndtaget langsomt. Ignorere gnister og flytte faklen langsomt og støt over den linje, du har markeret, for at klippe metallet.

•Oxy-acetylen fakler kan også anvendes til svejsning, men processen er forskellig for hver type af metal bliver svejset og kræver lidt erfaring.

Tips & advarsler

  • Hvis fakkel gør en popping støj eller "bagslag", kan du tænde det én gang. Dette er ofte forårsaget ved at trykke på dysen mod arbejdet.
  • Hvis flammen går ud og laver en hvæsende eller hvinende støj, slå det straks. Dette er kendt som et "flashback" og er mere alvorlig end give bagslag. Tillad lommelygte til cool, tillade ilt kun at flyde igennem det og fjerne enhver sod før relighting. Hvis faklen fortsat flashback, slukke for den og henvise til forhandleren for analyse eller reparation.
  • Når du slukker faklen, altid slukke acetylen ventilen første.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com