Hvornår skal jeg plante en hortensia Bush?

December 16

De yppige blomstrer i pink, rød, hvid, blå og lilla hortensiaer har været en have korte i generationer, trives i skyggefulde kroge og hjørne beplantninger ved siden af boliger. Der findes flere typer hortensiaer for hjemmet haver. Afhængigt af hvilken slags hortensia du vælger, trives hortensia så langt nord som USDA hårdførhed zone 3 og så langt sydpå som zone 9. Plantning gange er ofte fleksible.

Plantning zoner

Klatring hortensia (Hydrangea anomala) er hårdfør i zoner 4 til 7. Glat hortensia (Hydrangea arborescens) er en indfødt i de Forenede Stater og er hårdfør i zoner 4 til 9. Storbladet hortensia (Hydrangea macrophylla) er den mest almindelige hortensia vokset i USA og er hårdfør i zonerne 6 til 9, mens hortensia paniculata er hårdfør i zoner 3 til 8. Hydrangea quercifolia, eller oakleaf hortensia, er hårdfør i zone 5 til 9.

Fald plantning

I USA hvor jorden sjældent fryser regioner, kan du generelt plante hortensiaer direkte i haven fra sensommeren at falde. Dette giver hortensia tid til at blive fast etableret i haven og udvikle en stærk, sundt rodsystem. Mange hortensiaer bloom på "gamle" træ, hvilket betyder, at de satte blomster på grene, der voksede det foregående år. Hvis du planter denne type af hortensia i efteråret, bør du få blomster den følgende sommer.

Foråret plantning

Hortensia uegnet til efteråret plantning kan gå ind i haven i foråret så snart alle faren for frost er gået. Hortensia, der blomstrer på gamle træ kan producere et par blomster det første år, men være ikke bekymret, hvis dit anlæg beslutter sig for at koncentrere sig om voksende grene og blade og ikke blomst på alle i løbet af sin første vækstsæson.

Plantning Container-vokset hortensia

Mange hjem gartnere vælger unge planter fra kommercielle planteskoler eller havearbejde midt i et stormagasin. Hvis den plante du køber blev holdt udendørs i en container, er det normalt sikkert at plante hortensia i haven, så snart du får det hjem. Nogle container-vokset hortensiaer kan overføres straks til en ny container og leve som en stueplante eller ude på terrasse eller dæk. Meget unge sætteplante planter muligvis nogle beskyttelse Hvis en pludselige kolde snap ned. Dække planterne eller bringe dem indendørs, indtil temperaturen stiger.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com