Krydsbestøvning af blomster

December 12

Krydsbestøvning af blomster

Bestøvning er seksuel reproduktion af planter, der resulterer i de frø, der er nødvendig for at producere en ny generation af planter. Immobilitet af planter betyder, at anlægget skal afhænge af faktorer uden for plantens kontrol til at transportere pollen. Krydsbestøvning forekommer, når pollen fra en plante når en anden plante for befrugtning. Denne proces kræver bistand fra pollen-transporterer agenter.

Reproduktive organer

Blomsterne har både mandlige og kvindelige reproduktive organer. De fleste blomster har begge sæt af organer, men nogle blomster har kun den ene eller den anden. Organer af det mandlige reproduktive system er støvknapperne og støvdrager, mens de kvindelige organer er den stigmatisering, stil, ovule og æggestok. Støvdrager holder støvknapperne og støvknapperne producerer pollen. Stigmatiseringen accepterer pollen og sperm løber ned stilen i ovule og derefter ind i æggestokken.

Beskrivelse

Krydsbestøvning forekommer, når et anlæg producerer pollen, der befrugter en helt anderledes plante. Når pollen fra den samme plante befrugter sig, kaldes processen selvbestøvning. Krydsbestøvning er afhængig af påvirkninger udefra til at overføre pollen mellem to planter af samme type. Krydsbestøvning nogle gange opstår mellem nært beslægtede planter af forskellige arter, men denne bestøvning ofte resulterer i sterile planter eller frø, der ikke kan spire. En vellykket krydsbestøvning af to forskellige arter resultater i en hybrid.

Procedure

Dyr, vind, vand og insekter transportere pollen fra en plante til næste. Som dyr og insekter børste mod en plante med modne pollen, pollen klamrer sig til deres organer. Når de rejser til et andet anlæg, pollen falder eller er fanget af den klæbrige stigmatisering af den anden plante. Vind og vand også transportere pollen mellem planter, men disse naturlige forekomster er mindre pålidelige end insekter og dyr. Hvis pollen stigmatisering modtager pollen fra den samme type anlæg, opstår en kemisk reaktion der giver mulighed for befrugtning proces til at begynde.

Betydning

Genetiske mangfoldighed styrker en art. Hvis en mutation i de genetiske kode resulterer i en svaghed, eller miljøet omkring planten ændringer, tilbyder genetiske mangfoldighed plantearter en chance for at tilpasse. Når en plante selvbestøve hver gang, den nye generation er en nøjagtig kopi af overordnet og ikke kan tilpasse sig de nye omgivelser eller overvinde skadelige mutationer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com