Spider mider & bladlus på en indendørs Gardenia

December 29

Spider mider & bladlus på en indendørs Gardenia

Gardenias er planter æret for deres tykke, mørke grønne blade med blanke, voksagtig teksturer og deres ekstraordinære hvide blomster. Uanset om de er dyrket udendørs i en have eller indendørs i et drivhus eller dit hjem, de er udsat for den samme slags skadedyr som bladlus og spider mider, som andre planter og som sådan kræver samme behandling.

Spider mider

Spider mider få deres navnebror fra deres spider-lignende udseende, ofte vises som klart eller orange specs på planten med strittende ben. De kan være svære at opdage med det blotte øje, da de er mindre end bladlus, og lever af plantevæv. Spider mite parasitære kan identificeres ved tråde af hvid gjord finder du på gardenia blade samt flere huller i stænglen og blade.

Bladlus

Bladlus er lidt større end spider mider, nåede omkring 1/8 af en tomme. De ligner myrer med den undtagelse, at de typisk vil være plumper og kommer i flere forskellige farve varianter, selv om de er almindeligt hvidt med gennemskinnelige organer. Bladlus lægge deres æg på bagsiden af bladene; og når larverne klækkes, de vil begynde at spise væk på anlægget og udskiller en sappy stof kendt som honningdug.

Behandling

Spider mider og bladlus kan både være tvangsfjernet fra anlægget ved at vaske det i varmt vand, og sørg for at fjerne enhver æg, webbing og nogen af de små skabninger, og lade dem vaske ned i afløbet. Du kan også bruge en insekticid sæbe på bladene, som skal hjælpe med at dræbe eventuelle strejfere. Sted en luftfugter af gardenias at holde luftfugtighed over 60%, som mider og bladlus trives i lavere luftfugtighed.

Sæbe behandling

En behandling, som du kan prøve indebærer sprøjtes en lille mængde af parabol sæbe i en sprayflaske og derefter anvende det let at gardenia. Sæbe vil være nok til at dræbe bladlus og spider mider, men ikke nok til at skade planten. Specialiserede insekticider fremstilles også netop til dette formål.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com