Kan du rod vinstokke?

January 10

Kan du rod vinstokke?

For at bevare den genetiske linje af en drue vin, virker en metode til formering, kaldet lagdeling, godt til at root eksisterende drue Stokke. I denne teknik, er en eksisterende vin delvist begravet i jorden. Hvor jorden kontakter drue vin, rødder form. Når rødderne er veletablerede, skære vin for at befri de nye rødder og slutningen af vin fra moderplanten. Lagdelte drue vin så vokser uafhængigt af moderselskabet.

Genetik

Lagdelte vinstokke er genetisk identisk til moderplanten, hvorfra de er taget. De nye vinstokke vil demonstrere identiske vækst og frugtbærende Karakteristik af overordnet. Dette er især vigtigt, når formerings en vingård druer af alle den samme sort.

Timing

Lagdeling virker bedst i slutningen af vinteren eller det tidlige forår, lige før Stokke begynder at bud. På dette tidspunkt, vil vinstokke begynde at vokse kraftigt. Denne vækst vil udløse udviklingen af rødder langs den lagdelte del af vin. Lagdeling på dette tidspunkt giver også mulighed for tilstrækkelig tid i vækstsæsonen transplantation vin, hvis det er nødvendigt og stadig have tid tilbage for den ny vinstok at etablere sig.

Teknik

Lag og rod en drue vin sukkerrør, skal du vælge en stok fra sidste års nye vækst, der er forholdsvis lav på drue vin. Grave en grøft 10 til 15 inches dyb i jorden i nærheden af sukkerrør. Bøj sukkerrør, så midten af sukkerrør ligger i renden, og sørg for mindst to eller tre vækst knuder langs vin i renden. Sår bark i nærheden hver node for at fremskynde rode. Dække del af den drue sukkerrør med nok jord at holde spanskrøret på plads, typisk i en dybde af omkring 3 til 4 inches. Mindst to knopper i slutningen af sukkerrør bør udvide over overfladen af jorden.

Pleje

Vand i jorden, der holder den drue vin, efter behov, at holde jorden fugtig, men ikke våd. Rødderne vil spire fra vækst noder begravet i jorden for at nære anlægget. Det tager normalt omkring to til fire uger, afhængig af jord og vejr forhold. Da rødderne udvikle, trim eventuelle udløbere fra den overordnede vin bag lagdeling at tilskynde den lagdelte sektion til at vokse hurtigere.

Høst

Når rødder i den lagdelte sukkerrør blive etableret og er nærende slutningen af sukkerrør, skæres den overordnede vin lige før lagdelingen. Hvis bruges til at fylde en ledig plads i en vinmark, forlade den lagdelte vin på plads. For at høste den lagdelte vin til omplantning, grave en grøft omkring rodklump af vin og fjerne så meget af den nye rodsystem som muligt med planten.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com