Roller i vedvævet i en blomstrende plante

December 5

Roller i vedvævet i en blomstrende plante

Blomstrende planter er komplekse levende organismer. Indviklede strukturer i de rødder, stængler og blade gennemføre de processer af respiration og kredsløb, der giver mulighed for anlægget for at leve og vokse. Rodsystemer optager vand og næringsstoffer fra jorden og væv af stængelens løfte blade og blomster mod solen. Vedvævet spiller en afgørende rolle i en plantens livscyklus. Inde i stokken bære stængler og blade, vedvævet og phloem vand og mad til alle celler af anlægget.

Mekanisk støtte

Blomsterplanter kommer i en stor vifte af forskellige typer, men alle har de samme grundlæggende funktioner. Uanset om anlægget er et kæmpe træ eller græs stilk, vil det have rødder, en stilk til at yde støtte og bære næringsstoffer og blade. Stængel og blade indeholder vedvævet celler til at udføre disse opgaver.I blomstrende planter, er vedvævet celler imprægneret med et naturligt forekommende polymer kaldet lignin. Lignin styrker vedvævet celler giver stivhed plante stilk skal støtte blad og blomst vækst.I træer, levende vedvævet celler er lige under barken. Længere inde i træet er trunk sammensat af ringe af døde vedvævet, som også kaldes træ. Ifølge Palomar Community College, producerer dette sortiment af vedvævet lag de vækst-ringe, der kan bruges til dato en alder af et træ, og skaber de karakteristiske korn mønstre findes i forskellige typer af træ.

Vandcirkulation

Vedvævet celler tillade transport af vand fra rødderne af blomstrende planter til bladene. Root celler absorbere vand ved osmose og vedvævet celler af rødderne hold den som vand på en svamp. Vedvævet celler har perforeringer i cellevæggen tillade vandmolekyler passere igennem.Blomsterplanter har ikke en pumpe mekanisme til at skubbe vandet fra rødderne til bladene. Den proces, der tillader planter at transportere sap mod tyngdekraften til højder af mere end 200 fod i nogle arter, beskæftiger de stærkt sammenhængende kraft iboende i vand.Ifølge University of Illinois i Chicago har vand molekyler klamrer sig til indersiden af vedvævet celler og jorden en højere vand potentielle end den omgivende luft. Når vand fordamper ud af blad overfladen porerne, får det cellerne til at have et lavere tryk. Vandmolekyler fra de omkringliggende celler passere ind i rummet fraflyttet af det vand, der fordampet ud af bladet. Denne kraft bærer saft fra roden hele vejen til bladene.

Næringsstoffer Transport

Vedvævet celler i blomsterplanter bære mere end vand. Mikroskopiske mængder af næringsstoffer, planter tager fra jorden er også transporteres fra rødder gennem vedvævet celler og på resten af planten.Ifølge det nationale Center for bioteknologi oplysninger, vand og næringsstoffer Angiv rødderne og derefter passere gennem endodermis, laget barriere, der regulerer væske trykket i anlægget af kontrollerende vand optagelse.I endodermis tillade transport proteiner nogle mineraler til at videregive til vedvævet mens stoppe andre. Dette tillader vedvævet kun transportere mineraler anlægget behov og til at blokere skadelig ones. Sap bærer de mineralske næringsstoffer er derefter tilgængelige for resten af planten som vand molekyler rejse op i vedvævet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com