Problemer med et utæt tag

December 28

Problemer med et utæt tag

En utæt tag forårsager mange problemer i et hjem og ikke kun taget sig selv. Konstant vand indtrængen fra en ikke-udbedrede tag leak får snowballing konsekvenser, der starter på loftet og i sidste ende arbejde ned til selve grundlaget for huset. Mange problemer med et utæt tag er skjult og forårsage skader, før de selv er påvist. Tag lækager oprette farer ikke blot strukturen i hjemmet, men indbyggerne.

Strukturelle forværring

Det mest oplagte problemet med et utæt tag er skader på spær, loftet bjælker og væg indramning. Fascia bestyrelser og ydre trim er også ofre for tag lækager, der løber på ydersiden af hjemmet. Kronisk tag lækager tillade vand at indsamle på strukturel støtte medlemmer indtil træet begynder at forringes. Svækket tag framing (spær, ridge bjælker, væg plader) forårsager alvorlige problemer, der kræver entreprenører til at reparere. Vand, der siver ned i loftet bjælker og væggen hulrum årsag forringelse af træ indramning, som kræver dyre reparationer senere. Vand-beskadiget træ bliver svampet og svag, og strukturel støtte tab også fører til buckled vægbeklædning, skrælning maling og beskadigede loft materialer.

Skimmel

Skimmelvækst er en af de mere alvorlige konsekvenser af et utæt tag. Selv om ikke hver person har en negativ reaktion på tilstedeværelsen af skimmelsvamp, kan det føre til invaliderende sundhedsmæssige forhold over tid. Skimmel vinder fodfæste i et hjem fra et utæt tag og kan spredes i hele strukturen. Det også breder sig til HVAC-system og distribueres via ventilationskanaler af systemet til resten af huset, hvor det invaderer møbler, tæpper og tøj. Sort mug er den mest almindelige type af vækst som følge af kronisk vand indtrængen. Giftige sort mug vækst er sjældne, men endnu ikke-giftige sort mug angreb træ indramning, loft fliser og væg- og gulvbelægninger. Svampesporer fortsat skal produceres og vil føre til allergiske reaktioner, astmatiske symptomer og mere alvorlige helbredsproblemer.

Energitab

En anden bivirkning af et utæt tag kan dukke op i utility regninger. Et tag leak er skadelig for loft isolering, selvom lækagen er registreret lige væk og repareret. Materialer til isolering (såsom glasfiber og cellulose) blevet mættet, og de tager lang tid at tørre ud. Kronisk vand indtrængen alvorligt udtømmer isolering og sænker r-værdi (modstandsdygtigheden over for temperaturforandringer) af det materiale, hvilket betyder, at dit hjem mister varme og kølige luft. En utæt tag, der går uopdaget i sidste ende dræner vand ind i loft og væg, hvor energitab igen vil følge af forringet isolering.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com