Sådan Care for strittende Agave

January 4

Sådan Care for strittende Agave

Agave-familien er en stor gruppe af saftige planter karakteriseret ved en roset formet vækstmønster, tyk blade med en skarp spids og kamme eller tandede kanter, og hårdførhed i hård, desert vækstbetingelser. Det er sjældent blomstrer tjent agave Brugernavn "århundrede anlæg." Agave sorter spænder fra et par inches høj til mere end 12 fod høj med en lignende spredning. Agave generelt lever syv til 15 år, og dør efter at have sendt op en enkelt høj stilk forsynet med flere blomster. De fleste sorter kan ikke tåle frost og er kun hårdfør i USA Department of Agriculture havearbejde zoner 9 til 11.

Instruktioner

•Plant din agave i et sted, der får fuld sol hele dagen eller har lidt beskyttelse fra eftermiddagssolen i de hotteste områder. Undgå at placere agave i et område, der stadig er fugtig, er i nærheden af græsplæne sprinklere eller er vandes regelmæssigt. Hvis det er muligt, plante den på en skråning, der vil dræne vandet væk fra anlægget. Agaves er meget modtagelige for rådner hvis holdes våd.

•Mix sand eller knust grus i jorden på plantning site. En halv og halv blanding vil give god dræning og holde din agave fra rådnende. Må ikke tilsættes kompost eller enhver berigelse, som agave trives i fattige, sandede jord. Befrugte ikke din agave. Rige jord eller gødning kan forårsage plante til at rådne.

•Mulch omkring planten med grus eller skærver til at forhindre, at ukrudt vokser i området. De skarpe pigge af agave gør det vanskeligt at komme tæt nok for lugning som planten vokser.

•Kapacitet din agave efter plantning, og derefter en gang om ugen gennem sommeren. Lad den øverste tomme af jord tørre ud mellem vandingerne i efteråret, og ikke vand når regntiden begynder. Efter et år med at blive etableret, agaver kun har brug for supplerende vanding i den varmeste tid af sommeren.

•Se for agave snude weevil, vigtigste insekt skadedyr af agaver. Det er en skinnende sort Bille med lange, spidse, snoutlike hoved. Anvende insekticid, hvis insekter er spottet fodring på anlægget. Kaniner kan også spise bladene, og kan holdes væk med wire hegn eller en hund i gården.

Tips & advarsler

  • De fleste agave dør efter blomstring, men udbredelsen ved at producere små unger eller udløbere, ved siden af moderplanten. Disse efterhånden spredt i store klumper, som vil fylde i plads tilbage ved moderplanten.
  • Tequila er lavet fra blomsten spike af Agave tequilana.
  • De fleste sorter af agave har meget skarpe blade, så bære handsker eller passe, når du arbejder omkring planten. Derudover sap og saft af nogle agave planter kan irritere huden og mund, og kan være giftige.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com