Dobbelt fransk lilla plantning gange

January 12

Dobbelt fransk lilla plantning gange

Den almindelige lilla, også kendt som fransk lilla, har tusindvis af sorter. Syren er bredt tilgængelige i havecentre og planteskoler og gør en pålidelig, ofte stærkt duftende tillæg hen til den hjem landskab. En bred vifte af farver er tilgængelige, herunder hvid, blå, pink, magenta og naturligvis forskellige nuancer af lilla. Mange sygdomsresistente franske sorter producere spektakulære dobbelt blomstrer i foråret.

Funktioner

Syrener er en løvfældende busk, der vokser mellem 8 og 15 fødder, afhængig af sort. Buske er tykke, lige fra 6 til 12 fod bred. Ofte langbenet, grenene tendens til at vokse lodret og lige. Bladene er hjerteformede og mørkegrøn. Syrener gøre iøjnefaldende modellen beplantninger, eller sæt dem ud i rækkerne for en farverige, duftende hæk. Prøv at plante en lilla på begge sider af dit hjems post eller i nærheden af en terrasse til at nyde den rige duft det øjeblik du træder udendørs.

Sorter

Opkaldt efter franskmanden, der hybridiseret mere end 200 sorter af syrener, er Victor Lemoine en duftende dobbelt fransk sort. De rigelige blomster er klassiske lilla farve. Victor Lemoine vokser 10 til 12 fod høje. Krasavitsa Moskvy former lyserød knopper, der åbner ind i hvide blomster med fire sæt af kronblade. Planten vokser 12 fod høj og 8 fod bred. Hvis du ønsker en lilla, der stort set dækker sig helt i blomstrer, prøve Leon Gambetta, en 12-foot-tall dobbelt fransk lilla sort at funktioner pink blomster og himmelske duft. Charles Joly er en mindre lilla, vokser kun 10 fod høje. Denne sort producerer dyb magenta blomster og er resistente over for meldug, der plager andre syrener. Nadeshda, en russisk-opdrættet franske lilla, producerer lyse blå blomster. På 10 til 12 fod høje gør Nadeshda en god hæk med en mild duft, der ikke er overvældende. Adelaide Dunbar, en anden meldug-resistente sort, vokser 10 til 12 fod og producerer stærkt duftende lilla blomster i foråret. Når plantet i efteråret, mest franske syrener blomst godt deres første spring, men foråret-plantet syrener kan ikke nå deres fulde blomstring potentiale indtil deres anden sæson.

Plantning gange

Dobbelt fransk syrener vokser bedst i United States Department of Agriculture hårdførhed zoner 3 til 7. Planterne er ikke tolerant af det varmere klima i den dybe syd. Plante container-vokset syrener i det tidlige forår eller efterår, afhængigt af klimaet i dit område. Hvis en barske vinter forventes, vente til foråret at plante syrener. Ellers giver en fall plantning planter tid til at etablere sig inden vinteren sætter ind. Syrener kan overleve temperaturer langt under 0 grader Fahrenheit. Transplantation felt-dug syrener i foråret så snart knopper vises på den varme grød. Start syrener fra frø er vanskeligere. Frøene kræver varm stratificering for en måned, derefter koldt stratificering for tre uger. Så frøene i en kold ramme i marts og transplant planter til individuelle gryder, når de er store nok. Hvis udplantningsplanterne vokse kraftigt, kan du plante dem udendørs om sommeren.

Kultur

Plante syrener i veldrænet jord, hvor planterne vil modtage mindst seks timer af sollys dagligt. Teste jord pH og justere, eventuelt til en vifte af 6,5 til 7. Kingsize ikke planter, især om vinteren, når våde rødder kan fryse og dø. Plante syrener 10-15 fødder fra hinanden. Hvis du ønsker syrener til at vokse sammen til en blomstrende hæk, plante dem kun 5 til 8 fødder fra hinanden. Beskær buske, så snart de er færdige med blomstrende for at tilskynde energisk blomster det følgende forår.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com