Når at befrugte stauder?

March 10

Stauder er arter af planter, der blomstrer hvert år, i modsætning til enårige, der fuldføre deres livscyklus i løbet af et enkelt år. Fælles haven stauder omfatter black-eyed Susan, fælles yarrow, Valmue globe thistle og arter af pæon, lily, coreopsis, dianthus, iris og geranium. Ordentlig befrugtning - inklusive tid af året og typen af gødning - er vigtigt for at opretholde sunde stauder, at vende tilbage til haven hvert år.

Stauder

Stauder stige fra haven årligt. Deres levetid er forfremmet og vedligeholdes af ordentlig plante pleje, som er forskellig fra art til art. Stauder er en utrolig forskelligartet gruppe af planter. Arter som dem af dianthus slægten vil vokse let fra frø og egner sig til begyndelsen gartnere. Coreopsis arter, på den anden side kræver hyppige deadheading for at forhindre spredning af invasive og planters sundhed. Witch hazel (Jasminum nudiflorum) og Island valmuer (Sibirisk Valmue) vil blomstre i vinteren og er egnet til kolde-klima haver. Flerårige arter af prydplante græs som store blustem (Andropogon gerardii) og Bermudagrass (Cynodon spp), i mellemtiden, er egnet til vækst i varme, tørre områder.

Gødning Type

Stauder kræver kalium, fosfor og kvælstof til vokse--fælles gødning er lavet af disse tre kemikalier. Før plantning stauder, bør gartnere test pH i jord. En jord pH test vil vise om der er en mangel eller et overskud i et kemikalie; mængden og forholdet af gødning bør reguleres som jord pH.

I områder med mild eller neutral jord er en standard 5-10-5 eller 6-12-6 forholdet gødning tilstrækkelig, med en hastighed på et pund pr. 100 m² stor seng. Men for at gentage, gødning behov er stærkt afhængig af lokale jordbundsforhold.

Indledende befrugtning

Føje gødning til jorden, før en staude er plantet for optimal vækst. Virginia Cooperative udvidelse gartnere Diane Relf og Elizabeth Ball anbefale kunstvanding hvert hul, som flerårig frø, stiklinger eller transplantation vil blive plantet, anvende en vandopløselig high-fosfat gødning før plantning eller omplantning. Dette vil skabe et frugtbart miljø for det nye anlæg.

Første forår befrugtning

Når stauder har taget til en have eller landskabspleje miljø, befrugte prøver hvert forår. University of Illinois udvidelse anbefaler begyndelsen generelle foråret befrugtning i modellens andet år i haven, eller år efter plantning. Relf og bolden anbefaler første forår befrugtende i begyndelsen af marts. Sprede gødning omkring hver modellen i små ringe. Etårige planter er ikke tunge foderautomater--over befrugtende kan skade planterne. Når gødning anvendes, vand planterne. Dette forhindrer løv brænde og opsuger gødning direkte ned i jorden for øjeblikkelig adgang.

Fortsatte befrugtning

For optimal vækst kræver stauder fortsatte befrugtning efter den indledende foråret befrugtning. Relf og bolden hævde, at to yderligere fertilizations gjort seks-ugers mellemrum efter den indledende befrugtning vil være tilstrækkeligt til at få modellerne gennem sommeren. Ohio State University gartner Jane C. Martin anbefaler anvendelse af den første spring gødning som foråret vækst opstår og en anden ansøgning otte uger efter først. Stauder, der ikke viser kraftig vækst bør gives en supplerende kvælstof-baseret gødning i foråret eller sommeren.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com