Hvorfor er min orkidé blade bliver gule?

February 28

Ligesom de fleste planter, når en orkidé (planter i familien Orchidaceae) producerer nye blade, bliver ældre naturligt gule før de dør tilbage. Når nyere blade bliver gule, er det vigtigt at revurdere, hvordan du holder af anlægget og derefter kontrollere det for nogle fælles orkidé sygdomme. Mens næsten alle af symptomerne på disse omfatter en slags gulfarvning af bladene, blade kun et par tur helt gule.

For meget lys

De fleste af de mere end 25.000 arter af orkideer vokser i tropiske skove, i skyggen af baldakinen. Selv om nogle arter trives i stærkt sollys, vil andre oplever gule blade. Dette vil i sidste ende aflevere anlægget. For at undgå problemet i fremtiden, give orkidé indirekte sollys ved at sætte det på karmen i et østvendt vindue eller inden for to fødder af et sydvendt vindue. Hvis du ved, at din særlige orkidé arter kræver mellemlang sollys, placere den på karmen i et vestvendt vindue eller inden for en foden af et vindue, der modtager sydlige eksponering.

Kolde temperaturer

Orkideer er hårdføre udendørs i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 2 gennem 11, afhængigt af arter. Uden for troperne, de fleste der dyrkes indendørs, men hvor de gøre fint med typiske indendørs temperaturer. Nogle orkidéer som phalaenopsis (Phalaenopsis spp.), hårdfør i USDA zoner 10 til 12, er følsomme for temperaturer under 60 grader Fahrenheit, og bladene bliver gule. Igen, disse blade vil naturligvis falde fra anlægget. Justere temperatur, indtil du finder en, der passer orkidé bedst, mellem 60 og 80 grader i løbet af dagen og 50 til 55 grader om natten.

Bakteriel forrådnelse

Bakteriel blød og brunbakteriose er orkidé sygdomme, der slår den orkidé blade gule før de mørkere til sort. Behandle infektionen ved at fjerne angrebne dele af planten med steril værktøjer og derefter sprøjtning orkidé, indtil det er vådt med bred vifte virucide og bakteriedræbende fungicid, såsom PSYSAN 20. Bruge 2 teskefulde i 1 gallon af vand. Gentag spray en gang om måneden for at forhindre yderligere forekomster. At holde løv tør og stigende luftcirkulation omkring orkidé også hjælper med at forhindre denne infektion.

Fusarium visnesyge

Denne sygdom kan skelnes fra andre orkidé sygdomme ved de gule blade rynkede eller rynket udseende. Da det er typisk forårsaget af dårlig sanitet, indebærer forebyggelse sterilisation skæring udstyr før du bruger det på anlægget. En fem-minutters blød i løsning indeholdende 1 del husholdnings blegemiddel og 3 dele vand og skylle med rent vand bagefter bør gøre tricket. Dyp værktøjerne og skylle dem før hvert snit lavet til orkidé.

Sydlige Blight

Hvis den nederste del af orchid's stængler bliver gule og dens blade, formoder det sydlige blight, en svampeinfektion. Behandle sydlige blight med systemisk fungicid indeholdende thiophanat-methyl. Bland 1/2 teskefuld fungicid i 1 gallon af vand og hæld det over jorden. Genanvende fungicid i fire uger. Forhindre sydlige blight på dine orkideer ved at give øget luftcirkulation og ordentlig sanitet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com