Hvorfor bruges kalk i tomater?

March 17

Hvorfor bruges kalk i tomater?

Lime er en fælles jord ændringsforslag, så almindelige i nogle tilfælde at gartnere kan tilføje det til deres jord automatisk, uden at fuldt ud realisere sin virkning på jorden. Kalk har to potentielle fordele for dyrkning af tomater, og det forbedrer dyrkningsforhold mere ofte end ikke, men det ville være en fejltagelse at bruge lime en fix-alle løsning til alle dine jordbundsproblemer.

Kalk og pH

Jordens pH, hvilket henviser til dens surhedsgrad eller alkalinitet, er en vigtig overvejelse, når du dyrke nogen afgrøder. En lav læsning på nul til 14 pH-skalaen angiver sure jord, mens en høj pH-værdi angiver basisk jord. En pH-værdi på omkring 7,0 er neutral. Syre jord er et fælles problem for gartnere over hele landet, og indarbejde lime er den mest almindelige måde at hæve pH.

Jordens surhedsgrad for tomater

Tomater, ligesom de fleste haven grøntsager, foretrækker neutral til let sur jord. Deres ideelle pH er omkring 6,5 til 6.7. Hvis du er usikker på din jord pH, en jord test fra din nærmeste Universitet udvidelse kontor vil fortælle dig pH og anbefaler at bruge lime eller ej.

Blossom - ende Rot

Blande kalk med din jord har en anden fordel for tomater. Kalk er primært sammensat af calciumcarbonat, som hjælper med at hæve pH ved at neutralisere syre. Calcium er også gavnligt for tomater, fordi det kan hjælpe med at bekæmpe mod blossom - ende rot, en lidelse, der forårsager frugt til at rådne fra slutningen blossom. Blossom - ende rot er forårsaget af Calciummangel; og kalk, sammen med befrugtning, bioklip og korrekt fugtniveau, gør det mindre tilbøjelige til at påvirke din afgrøde.

Overvejelser

Hvis tour jord test afslører basisk jord, brug ikke lime. Mens kalk kan være nyttige i sur jord, i basisk jord vil det kun gøre din jord mere basisk. Basisk jord er lidt sværere at lave end sure jord, men det kan normalt ændres ved at indarbejde svovl.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com