Hvorfor er bladene grønne i efteråret?

April 29

Bladene af løvtræer mister deres grønne farve i efteråret, primært fordi nætterne får længere. Længere nætter betyde mindre sollys i løbet af dagen, og stadig mere kølige temperaturer udløse den proces, der viser blade sande farver.

Funktioner

I de varme sommermåneder producere blade store mængder af klorofyl, det stof, der giver dem deres lyse grønne farve. Klorofyl er en vigtig ingrediens i formlen planter bruger til at fremstille deres egen mad i løbet af processen kendt som fotosyntese, som muliggør blade til at bruge sollys til at fremstille og oplagre sukkerarter i vintermånederne.

Betydning

Leaf celler indeholder også carotenoider i løbet af vækstsæsonen, et stof, der producerer orange, brune og gule farver og anthocyaniner, der giver farve til sådanne frugter som æbler, druer og jordbær. Som klorofyl produktion falder under de længere køligere nætter, er et blad ægte farver udsat.

Overvejelser

Et blad sande farver er hovedsagelig skjulte af de store mængder af grønne klorofyl det indeholder under det meste af dens vækstcyklus. Denne proces forekommer hovedsageligt i områder af verden, der oplever ekstremer af alle fire årstider, som dele af østlige Nordamerika, nogle dele af vestlige Nordamerika, Østasien og sydvestlige Europa.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com