Historie af støbejern brændeovne

June 21

Støbejern komfur opstod i 1700-tallet. Støbejern er jern blandet med carbon og silica og støbt i forme. Det gennemfører varme meget effektivt og er stærk og robust, modstå års slid. I kolonitidens Amerika, blev den mest berømte udgave af støbejern ovnen opfundet af Benjamin Franklin.

Historie

I 1742 opfandt Ben Franklin den åbne brændeovn, som var lavet af støbejern. Det bruges meget mindre træ end den traditionelle pejs, effektivt varme colonial hjem. Det var også mere sikkert, giver et lukket område for hjem brand.

Funktion

Siden Franklin komfuret var fritstående, det kunne være placeret i midten af et rum for bedre varme omsætning, og også kunne placeres uden hensyn til skorstenen. Som tiden gik, forbedringer blev tilføjet, herunder en skorsten aftræk.

Tidsramme

Af 1790, blev Franklin ovnen fremstillet til salg overalt i kolonierne. På samme tid, andre producenter udvikler brændeovne til specifikke anvendelsen af madlavning. Det tyvende århundredes opdagelsen af stål betød afslutningen af støbejern komfur.

Funktioner

De tidligste brændeovne var ofte ganske små og enkle. Som box komfur blev udviklet, dekorative motiver blev føjet til de dyrere versioner og mange grand hjem havde ovne, der ikke kun var massiv i størrelse, men var også ornately dekoreret for at matche rigdom og statur af beboerne.

Fun Fact

Guvernør Thomas af Pennsylvania tilbød Ben Franklin patent på sin brændeovn, men Franklin afviste. Han sagde, at han ikke var på udkig for finansielle belønning, men snarere at forbedre folks liv.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com