Hvad er den smukkeste hortensia?

July 12

Hvad er den smukkeste hortensia?

Smuk er en subjektiv ord, ligesom interessant eller unikke. Hver af de vigtigste typer af hydrangea har noget at tilbyde hjem landskab eller office park. Hortensia kommer i mange forskellige farver, former og vaner; nogle endda funktion blomster, der er formet mindre som fodbolde og meget mere ligesom kegler. De varierer fra buske omkring 2 fod høje til vin-lignende planter, der vokser op mod 80 fod. Med alle de tilgængelige sorter, vil alle finde en hortensia, der passer til deres smag.

Franske hortensia

Franske hortensia (Hydrangea macrophylla) har store, bold-lignende blomster. Denne type af hydrangea har store, savtakkede blade og vokser fra 2 til 6 fod høje. Den franske hortensia gør bedst i USDA hårdførhed zoner 6 til 9. Blomsterne hos denne plante varierer fra blå til hvid pink og rød; der er endda en sort, som sport grønlige blomster. De dyrkes primært til blomsterne selv. "Fine havearbejde" magazine opkaldt alle sommer skønhed som den bedste blå sort og glødende gløder som det bedste pink franske hortensia kultivar. Alle sommer skønhed også gjort Dr. Michael A. Dirrs liste over favoritter i sin bog "Hortensia i amerikanske haver."

Oakleaf hortensia

Oakleaf hortensia (Hydrangea quercifolia) tilbyder en slående fall landskabspleje tilsætning. Som navnet antyder, er bladene af denne sort minder om et egetræ. Blomsterne er konisk. De begynder som en grønlig farve, hvidt, og derefter fade til en Rosa nuance. Oakleaf hortensia er godt i USDA hårdførhed zoner 5-9. De er primært ønsket for deres smukke efterår blade, som viser forskellige nuancer af rødt. "Fine havearbejde" magazine kalder Snedronningen kultivar "exceptionel". "Naperville Magazine" opkaldt Snedronningen et "must-have."

Glat hortensia

Glat hortensia (Hydrangea arborescens) er en native nord amerikanske plante med en tæt, hængende vane. Det er blevet forbedret fra den oprindelige vilde form i mange interessante kultivarer, der trives i zoner 3 til 9. Glat hortensia kan blomstre to gange på et år, hvilket gør det til et attraktivt landskab anlæg. Hvid kuppel er University of Marylands valg for udestående vifte, selvom Sandra Mason af University of Illinois anbefaler Annabelle kultivar.

Tisse Gee hortensia

Tisse gee, eller træ, hortensia (Hydrangea paniculata) er en sol-elskende hortensia, at idræt hvide koniske blomster. Højden varierer fra 6 til 20 fod, afhængigt af sort. Tisse gee hortensiaer gøre godt i zoner 3 til 8. Hurtig brand og rampelyset kultivarer er anbefalet af både University of Maryland og University of Illinois.

Savtakket hortensia

Savtakket hortensia (Hydrangea serrata) er meget lig den franske hortensia, men meget mindre. Det, sport, farverige blomster, der ofte omtales som blonder caps for det usædvanlige lacy tekstur af blandet blomsten. Savtakket hortensiaer kun vokse op til ca. fem fod høj. Den lille plante har forholdsmæssigt mindre blomstre så godt, men er meget fleksibel at vækstbetingelser i USDA hårdførhed zoner 5-7. (Reference 2) Fine havearbejde magazine's favoritter inkluderer Lilacina og Lararth White. Dr. Dirr enig. (Reference 3 & 4)

Klatring hortensia

Klatring hortensia (Hydrangea anomala petiolaris) kan vokse op til 80 fod høj, får den rigtige støtte og betingelser. De er en favorit for vokser op på siden af store bygninger til en iøjnefaldende visning af store hvide blomster 6 til 10 inches i diameter. Klatring hydrangea er godt i zoner 4 til 7 men kan tåle zone 8 Hvis plantet i eftermiddag skygge. Dette er en meget usædvanlig hortensia, og der er kun én række i øjeblikket tilgængelige.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com