Hvad er en blomstrende plante livscyklus?

June 3

Livscyklus af en blomstrende plante er cirkulær. Du starter med en frø til at vokse en plante til at producere flere frø til at vokse mere planter. Blomster på planterne er reproduktionsorganer af planten. Trods den korte levetid for mange blomster er der en masse i gang ved at skabe nye frø eller frugter indeholder nye frø.

Funktioner

Alle blomsterplanter generelt har fire fysiske træk til fælles. De er rødder, stængel, blade, og blomst eller frugt.

Typer

Blomst eller frugt af planten indeholder de reproduktive organer. En blomst kan enten være monoecious, hvilket betyder, at mandlige og kvindelige reproduktive dele kan findes på en plante, eller de kan være Tvebo, hvilket betyder, at mandlige og kvindelige reproduktive organer er på forskellige planter. Orkideer og solsikker er eksempler på monoecious planter, og piletræer og popler er eksempler på Tvebo planter.

Spiring

Spireevnen er når frøet begynder at vokse. Roden kommer ud først og rejse ned i jorden, og derefter stænglen kommer ud vokser op mod solen. Spireevnen er virkelig i begyndelsen af livet for en befrugtet frø. For spiring at forekomme, skal frø får den helt rigtige mængde af luft, vand og varme.

Bestøvning

Bestøvning er, hvordan de mandlige reproduktive dele får pollen til de kvindelige dele for befrugtning sker. Pollen kan spredes fra plante til plante af vinden eller insekter.

Befrugtning

Befrugtning er når pollen trænger ovule (kvindelige reproduktive del) og udvikler sig til et foster. Under befrugtningen fortsætter ovule med at stige i størrelse danner lag omkring de nye frø. Dette er, hvordan frugt og blomster er dannet. De nye befrugtede frø er indeholdt i frugten eller blomsten klar til at starte en ny plante.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com