Sådan Fortæl Hvis et blad er gift eg

September 9

Sådan Fortæl Hvis et blad er gift eg

De fleste af os kan minde om barndom siger "Blade af tre, lad dem være," advarer os om poison ivy eller eg. Disse giftige planter indeholder urushiol, som forårsager et udslæt, når det kontakter menneskelige hud. Udslættet udvikler sig over tid efter kontakt med gift eg eller vedbend og er ledsaget af hævelse, rødme, kløe og blærer. Du kan blive påvirket af planterne ved at tage skoene efter at gå gennem det eller endda vejrtrækning sin røgen fra afbrænding af det. Det er ulovligt at afbrænde sig i mange stater på grund af dette. Ifølge Poison Ivy, eg og Sumac Information Center, kun en milliardtedel gram af urushiol er nødvendig for at give udslæt, og det kan forblive aktive på alle overflader, herunder døde planter, for 1 til 5 år. Selvom poison oak blade har tre foldere, er det ikke den eneste regel værd at huske på at hjælpe med at identificere dem.

Instruktioner

•Observe anlægget før du rører den. Gift eg er en busk med eg-lignende blade, men kan også vokse som en vinstok. Busk er normalt omkring 8 fod høj. Det kan vokse overalt fra havoverfladen til 5.000 fødder elevation og er almindelig i det meste af Nordamerika. Rør ikke bladet, om det er på jorden eller stadig på anlægget. Hvis du ønsker at afhente det, sætte på handsker eller bruge noget som et stykke i avisen eller stof, så din hud ikke er i direkte kontakt med den.

•Look tæt på bladet. Det bør have tre foldere med det mellemste blad er længere end to på siderne. Pjecerne er generelt mere afrundet i forhold til poison ivy blade, selv om begge har været set med spidse, savtakket eller afrundede blade. I det sydøstlige USA, kan gift eg have lidt behårede blade og har fra tre til syv pjecer. Gift eg fundet i Pacific Coast har glat, hårløse blade med tre småblade, der er tandede.

•Look på dens blade farve, under hensyntagen til den aktuelle sæson. I nogle områder, poison oak blade er grøn yearlong men kan være rød i foråret. I andre områder, kan poison oak blade ændre farver med sæsonen. I foråret, bladene er lysegrønt med hvide blomster på dens stængler, i sommeren dens blade kan have gul-grøn, pink eller røde farver med små hvide eller tan bær efter forårsblomster, i efteråret disse blade blive lyse rødt eller russet brun og i vinteren bladene falder af og stick-lignende klatring vinstokke er efterladt.

•Tjek, hvor bladet kom fra, hvis du støder på kun et enkelt blad. Gift eg kan vises som en busk, men det ofte også vinstokke omkring træer. Husk at gift eg vokser som en ranglet plante eller klatring vin, ikke bare som en busk.

Tips & advarsler

  • Hvis du kommer i kontakt med gift eg, enten direkte eller indirekte, ikke ridse det. Tage et brusebad hurtigst muligt eller vaske dine hænder med varmt vand, ikke varm blød hud i havregryn. Sætte det tøj du var iført i vask. Bruge en creme beregnet til udslæt eller se en hudlæge, hvis det bliver værre.
  • Bruge en over-the-counter produkt indeholdende bentoquatum før overskriften ud for en vandretur eller en tur hvor gift eg kan være til stede. Bentoquatum hjælper med at forhindre gift eg urushiol fra at få på huden.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com