Hvordan man laver en streng espalier

June 18

Hvordan man laver en streng espalier

Det enkle design af en streng espalier bør ikke mindsker sin nytte i haven for at støtte planter. Med enkle tweaks at understøtter og typer af streng, kan en streng espalier støtte letvægts planter med lille slyngtråde såsom duftende konfødererede Jasmin (Trachelospermum jasminoides), som vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8 gennem 10, eller tunge enårige såsom ubestemt tomater (Solanum lycopersicum).

Instruktioner

•Klippe stakes eller poler til den ønskede højde til espalier, plus 18 til 24 inches ekstra længde for at begrave. Højden af espalier afhænger af modne størrelsen af de planter, du ønsker at støtte. Konfødererede jasmin kun vokser 3 til 6 fod høj og bred og lykkeligt vil klatre op et lille gitter, mens ubestemt tomater kan sagtens fylde i et gitter, der er 8 fod høj. Vælg polakker, der står i forhold til vægten af de planter, du vil vokse. Dyvel stænger 3/4 til 1 tommer i diameter er stærk nok til let blomstrende vines såsom jasmin, men tunge tomater kræver mere robuste understøtter, såsom to-og-to tømmer stakes, stål armeringsstænger eller galvaniseret metal hegnspæle.

•Kontroller indsatserne i jorden 18 til 24 inches dyb i hver ende af espalier. Installere yderligere indsatser hver 10 fødder for længere espalier. Du kan banke de fleste typer af indsatser eller stillinger i jorden med en kølle eller mini sledgehammer, eller grave et hul og sætte dem i den rette dybde. Taller streng espalier kræver dybere sæt stakes end små espalier. Hold en plan mod siderne af indsatserne som du indstille dem og justere som skulle lave stakes plumb.

•Tie strengen med ene ende post omkring 6 til 8 inches væk fra jorden. Den streng, du bruger bør være forholdsvis stærk for vægten af de planter, det vil støtte. Typer af streng omfatter slagterens sejlgarn, naturlige sejlgarn, nylonsnor og fiskeri linje. Fiskeri linje er tilgængelig i forskellige trækstyrker at støtte enhver form for anlægget; den resulterende espalier vil være næsten usynlig.

•Køre den streng langs linjen at ende spil eller post. Wrap streng omkring slutningen indlæg, stille det tilbage i den modsatte retning til start, og binde det. Hvis flere stakes eller indlæg er behov for en lang espalier, væve streng frem og tilbage mellem stillingerne som du arbejde din vej til ende post. Binde strengen så stramt som muligt uden at flytte indlæg.

•Tie en anden streng at indsatserne omkring 6 til 8 inches over den første strand. Gentag denne proces hver 6 til 8 inches op til toppen af indsatserne.

•Tie lodret strenge løst til vandrette strenge at give lodret klatring støtte til planter. Plads hver lodret strand omkring 8 inches fra hinanden eller til den nødvendige afstand for typen af planter du vælger. Denne lodrette support system er ikke altid nødvendig, men er til gavn for planter som søde ærter (Lathyrus odoratus), en årlig med delikat slyngtråde og svage stængler.

•Plant dit valg af klatring vin planter langs rækken under den første streng espalier strand. Følg afstand behov for det specifikke anlæg du vælger, normalt mellem 8 og 12 inches fra hinanden. Væve enderne af planter gennem strengene, som de vokser. Tomater kan også drage fordel af binde stilke til strengene, hvis de synes at have brug for ekstra støtte.

Tips & advarsler

  • Denne grundlæggende horisontale streng gitter design er nemt at konvertere til en lodret støttestruktur. Skrue en vandret øverste stråle til toppen af den lodrette stakes, ved hjælp af samme materiale for den vandrette bjælke, som du brugte til indsatserne. Bindebånd til den vandrette øverste stråle, afstand mellem hver strand ca 8 inches fra hinanden. Sikre den nederste ende af strenge til en vandret lysstråle knyttet til bunden af den lodrette stakes, eller drive mindre ring indsatserne i jorden hver 8 inches og snore til ringe.
  • Hvis du har et højbed haven, skrue stakes på ydersiden af højbed boards at gøre indsatsen endnu mere robuste.
  • Fall oprydning kræver blot skære strings fra understøtter og opbevaring understøtter over vinteren.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com