Den bedste måde at opbygge en struktur for Pole bønner

June 18

Den bedste måde at opbygge din pole bønner espalier afhænger af din personlige forhold. Størrelsen af din have, dine fase af livet, hvor mange bønner du planlægger at vokse og hvad du planlægger at vokse alle vil hjælpe med at bestemme, hvad der er bedst for dig.

Espalier form

Hvis du vil vælge formen på din espalier, overveje størrelsen og retningen af din have. For en lille have, skal du vælge en form, der tillader dig at maksimere plads og øge vifte af planter du vokse. Hvis du har en større have, kan du bygge en pergola til at hvile på en solrig eftermiddag. Andre omstændigheder også påvirke beslutningen. Hvis du har små børn, bygge en bønne tipi eller hus kan give dem en sommer skjulested. Hvis du er ældre og har brug for at gå bistand, har valgt en struktur, der er let at navigere. Du kan se mange strukturer ved at besøge de steder, der er anført i referencer i slutningen af denne artikel.

Espalier materialer

Opbygge et espalier af genbrugsmaterialer, fra pinde du har liggende omkring din ejendom, eller fra nyligt købt materialer. Espalier kan oprettes fra behandlet eller ubehandlet træ, PVC-rør, bambus, metal eller en gammel tørresnoren. Nogle espalier har cross understøtter af træ, sejlgarn eller wire. Du kan også bruge en eksisterende hegn som et espalier.

Cornstalks er et naturligt espalier, forudsat majsen er plantet tre til fire uger før bønner, så de er stærke nok, når bønnerne begynder klatring dem.

Hvis du vælger et træ espalier, har bambus den fordel at være let, nem at arbejde med og meget stærk. Binde tre til seks 8-fods polakkerne sammen med snor omkring en mund fra toppen og wrap det runde polakkerne flere gange, indtil ledning wrap er omkring en tomme lang. Separate poler og sted i jorden som en tipi ramme. Bønner vil vokse og dække det. Webstedet bønner og ærter har (Se referencer) illustrationer og diagrammer.

Hårdttræ stakes eller længe PVC rør kan bruges på samme måde. Hårdttræ er ikke så let som bambus og har splinter. PVC-rør og bambus sidst i år. Metal er robust men kan få varmt under en solrig sommerdag. Imprægneret træ kan vare længere end ubehandlet træ, men indeholder arsen. Cedertræ og redwood er mere modstandsdygtige over for vejr end andre træsorter. Bambus er betragtes som et miljøvenligt produkt, men kunne have en stor carbon footprint hvis er importeret fra Asien i stedet for lokalt dyrket.

Sted espalier før plantning

Plante bønnerne i rige lerede jord efter espalier er allerede placere. Du vil undgå skadelige bud stiklinger eller ældre planter, når du har espalier allerede placeret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com