Pasning af Split-Leaf planter

November 2

Monstera deliciosa, almindeligvis kendt som windowleaf, Swiss cheese plante eller split-blad philodendron, vokser vildt i junglen i Mellemamerika. Denne tropiske plante funktioner glittede blade der udvikler lange slidser og perforeringer, som de vokser. I dets naturlige miljø klatrer split-blad plante træstammer, nå længder på 70 fod. Luftrødder spire fra stilken og støtter anlægget, som det vokser opad. Selv om det kan dyrkes udendørs i varme klimaer i USA, er det ofte dyrket som en stueplante.

Vækstbetingelser

Vælg en objektbeholder med afløbshuller, som er stor nok til at give plads til vækst. Give planten et næringsrige potning mix for de bedste resultater. På grund af deres hurtig vækstrate kræver split-leaf planter støtte til deres luftrødder. Placer et stykke træ bark eller træ støtte dækket af sphagnum mos i jorden. Sikre moss til støtte ved hjælp af nylon tråd eller fiskeri linje. Hyppige re potning er nødvendige for split-leaf planter at give plads til rodsystem til at vokse.

Placer en split-blad philodendron i lyse, indirekte lys i sommer og direkte sollys om vinteren. Holde værelse temperaturer over 50 grader Fahrenheit året rundt. Flytte potteplanter udenfor om sommeren, men vænne dem langsomt til sollys til at forhindre brændende. Flytte anlægget inde når temperaturerne falde under 55 grader.

I USDA zoner 10 og 11, vil split-leaf planter dyrke udendørs i delvis skygge. De udfører bedst hvis de får lov til at forcere en palme eller en pergola.

Vanding og gødskning

Vand jorden og støtte at give fugt og næringsstoffer til de luftrødder. Tillad jord til at blive tørre mellem vandingerne. Vanding skal reduceres i vinter. Men hvis de får lov til at blive for tørt i løbet af vækstsæsonen, vækst vil aftage. Hvis forudsat med for meget vand, split-leaf planter vil svede, forårsager vand dråber til form på bladene. I dette tilfælde bør vanding reduceres for at mindske risikoen for svampesygdomme. Tørre blade med en fugtig klud til at fjerne støv. I løbet af foråret og sommeren, feed din split-leaf planter hver måned med en almen brug gødning.

Skadedyr og sygdomme

Bladlus, mealybugs, spider mider og skala kan angribe split-blad philodendrons. Anvende pesticider til bekæmpelse af angreb. Følg anvisningerne på etiketten for det produkt, du køber for at undgå at skade planten.

Root rot er en svampesygdom, der opstår i split-blad philodendron når planten er overwatered. Reducere vanding for at forhindre root rot og andre svampesygdomme. Hvis blade af planten begynder at visne eller blade bliver brune, det kan være inficeret med en svampesygdom. Fjern den syge blade og anvende fungicider ifølge pladeselskabets retninger.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com