Oliven træer som Live i Zone 5

December 21

Oliventræet (Olea europaea) er et lille træ indfødte til kystregioner i Middelhavsområdet. Om et oliventræ kan overleve i et bestemt sted er afhængig af en lang række variabler. Oliventræer kræver varme, solrige og tørre vejrforhold. Oliventræer skal mindst seks timer med fuld solskin dagligt. Oliventræer kan dyrkes udendørs i USDA plante hårdførhed zoner 8 og derover. Gartnere i koldere klimaer skal vokse oliventræer i et drivhus eller containere, der kan flyttes indendørs om vinteren.

Jord krav

Oliventræer vokser bedst i veldrænet, næringsrig, basisk jord med pH niveauer af 7.0 til 8,5. Oliventræer kan tåle mild saltvand betingelser. Tage en jordprøve til din lokale county udvidelse til at teste for jordpakning, permeabilitet og pH-niveauer. Hvis pH er lavt, supplere jord med haven kalk, indtil de ønskede pH niveauer er opnået og vedligeholdes. Oliventræer vokser i meget dårlig jord, men de vil nå deres fulde potentiale, hvis ideelle jordbundsforholdene er tilgængelige.

Fugt krav

Oliventræer gøre bedst steder, modtager 14 til 16 inches af regn om året. Kommercielle avlere supplere vand krav med drypvanding. Overwatering stunts vækst af oliventræer og reducerer størrelsen og kvaliteten af frugten. Overdreven vandkande dræbe et oliventræ. Oliventræer kræver god dræning og vil ikke overleve i områder af stående vand.

Oliven træer, der dyrkes indendørs skal vandes, når jorden er tørret ud til en tomme under overfladen.

Container plantning

Oliventræer er langsomt voksende træer, der beholder deres sølv-grønne blade hele året rundt. Dværg sorter af oliventræer egner sig godt til container plantning i hårdførhed Zone 5. En kendt som Arbequina, spanske sort har en lille, grædende form tilpasset til container plantning. Bruge en container stort nok til at tillade rødder til at sprede sig og ånde. Containeren skal have fremragende dræning.

Stigende temperatur

Hvis du planlægger at flytte din oliventræ udendørs til sommer, vent, indtil alle faren for frost er forbi. Vænne dit træ til udendørs langsomt. Placer træet i et beskyttet og skyggefuldt sted i mindst en uge før du flytter det til den solrige sommer placering.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com