Oplysninger om Noble grantræer

February 8

Oplysninger om Noble grantræer

Også kendt som rød Gran eller lærk, den ædle Ædelgran (Abies procera) er et stedsegrønt nåletræ træ indfødte til Pacific Northwest, der er meget eftertragtet som et juletræ. Træet blev først samlet i 1825 af David Douglas, der stødte på træet i bjergene i nærheden af Columbia-floden.

Udseende

Den ædle fir kan vokse op til 200 fod høje og producere en pyramideformet krone op til 30 fod brede. Stammen af træet kan være så bred som 5 fødder. Træet producerer stedsegrønne nåle, der er omkring 1 tommer lang og belagt med en blålig hvid bloom. Tønde-formet kogler af træet er 4 til 6 inches lang, aflevering af træet, når Frøene modnes.

Kultur

Den ædle fir er en egnet landskab anlæg til USDA zoner fra 5 til 9, hvor det kan dyrkes som prydplante modellen eller landskabspleje plante. Træet producerer sin bedste vækst i en lys, fuld-solen placering. Træet er tolerant over for en bred vifte af jordtyper, selvom det kræver godt afdrypning jord virkelig trives. Ædle fir er ikke særlig modtagelig for skadedyr. Root rot kan forekomme i dårligt dræning jord eller jord, der stadig er våd eller vand-logget ind om vinteren.

Habitat

Ædle fir vokser i kølige, fugtige regioner på midten til høje stigninger. Træet vokser rigeligt i Washington og Oregon, især i regionen Cascades. Træet er ikke velegnet til at håndtere skovbrande, selvom hybrid træer i den varmere del af træets naturlige spredningsområde har tykkere bark, der er mere resistente over for brande. Den største noble fir i verden vokser i Washington, i Gifford Pinchot National Forest. Selvom det tabte 27 fod til vind, ragede træet engang 278 fødder.

Bruger

Den ædle fir har mange anvendelser ud over som en haven træ. Den ædle fir er en langvarig, symmetrisk træ, der tegner sig for næsten en tredjedel af juletræer dyrkes i Pacific Northwest. Den stærke, letvægts træ af træet anvendes til døre, papir og paneler, og blev brugt i anden verdenskrig for at konstruere kampen fly. Paiutes brugte nåle og grene af træet medicinsk, at skabe en kold middel.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com