Hvor hurtigt kan mug vokser i en kælder?

March 11

Skimmel vokser fra lille sporer; Det er en svamp. Det kræver fugtige, fugtigt rum, helst med svagt lys, for at vokse.

Skimmelsvampe findes i ethvert hjem. Kældre er en favorit sted for skimmelsporer til at slå rod, fordi disse rum er typisk mørke, fugtige og fugtigt.

Skimmel detaljer

Ifølge Washington State Department of Health, skimmelsvamp vil vokse hvor der er fugt. Vandskade fremmer vækst, som er varm og fugtig luft. Overfladen skal have tilstrækkelig organisk materiale--som træ, cellulose, døde hud flager eller andre næringsstoffer--at spire.

Forskellige arter af skimmel har forskellige vækstrater. Disse svampe kræver en temperatur på mellem 60 og 80 grader Fahrenheit til vokse effektivt, ifølge Department of Public Health i North Carolina.

Identifikation og vækst

North Carolina Institut of Health og Human Services fandt, at mold kan vokse inden for 24 timer på ethvert element eller overflade, der forbliver konstant våd.

US Environmental Protection Agency anbefaler at fjerne fugt og stående vand hurtigt. Hvis din kælderen er tør inden for 24 timer, i de fleste tilfælde, vil formen ikke have en chance for at vokse.

Hvis du ser fuzzy hvid, grøn, grå, brun eller sort vækst, har du skimmelsvamp. Hvis din kælder lugter muggen, er skimmel vokset.

Ekspert indsigt

Skimmel vokser på optimale niveauer på 70% relativ luftfugtighed, ifølge Kansas State University Extension Service.

Sænker relative luftfugtigheden vil ikke helt eliminere skimmelvækst, dog; det vil blot forsinke det. Tjenesten Kansas State udvidelse fandt, at på lavere luftfugtighed, skimmel udgivelser mere sporer. Når luftfugtigheden stiger, kan du ende op med mere skimmel end før.

Forebyggelse/løsning

US EPA anbefaler boligejere holde kældre på mindre end 60% relativ fugtighed for at forhindre skimmelvækst; fugtighed på 30 til 50 procent er at foretrække.

Ventilation i fugtige områder vil også hjælpe med at forhindre skimmelvækst.

For at dræbe skimmel allerede vokser, anbefaler EPA en tre-trins proces. Vaske området med opvaskemiddel og lad tørre. Hvis mug er stadig til stede, vask med en blegemiddelopløsning (1 kop af blegemiddel til 1 gallon af varmt vand). Brug handsker ved rengøring af mug.

Typer af skimmel

Giftige sort mug Information Center tilbyder identifikation og detaljer om de mange typer af skimmel almindeligt forekommende i boligen og kældre. Her er nogle af de mere almindelige opdaget i vandskadede kældre.

Cladosporium mug er pigmenteret mørkt grøn til sort i front, og sort på bagsiden med en fløjlsagtig at pudret konsistens. Det har en tendens til at bo udendørs, men kan også lide luftkanaler.

Penicillium er blevet opdaget i cellulose, maling, tæppe, tapet og indvendige glasfiber duct isolering.

Aspergillus har mere end 160 forskellige arter af skimmel; 16 af disse er kendt for at forårsage sygdom hos mennesker.

Fusarium er blevet fundet voksende i befugtningsapparater og vand-beskadiget tæpper.

Stachybotrys chartarum er giftigt. Den trives i vandskadede, cellulose-rige materiale i bygninger.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com