Hvad er to karakteristika deles af planter & grønalger?

March 17

Hvad er to karakteristika deles af planter & grønalger?

I lang tid, blev planter og grønalger klassificeret i samme rige før at blive delt. Mens der er mange forskelle mellem de to typer af organismer, der spænder fra struktur til livscyklus, er der to hovedfaktorer, de har til fælles. Disse faktorer var nok for dem at betragtes som en del af samme rige i lang tid.

Fotosyntese i planter

Fotosyntese er den proces, hvorved planter tage elementer fra deres omgivelser og gøre disse komponenter til energi, brændstoffer alt inden for planten fra vækst processer til reproduktion. Som alger, planter kun brug for lys, kuldioxid og vand til at oprette sukkerstoffer, der forvandle til brændstof. I processen gives ilt som et affaldsprodukt, der giver mulighed for resten af livet på jorden for at overleve.

Sollys indleder den kemiske reaktion fundet i plantens celler. Mens hele celler i planter er helliget processen, udføres en lignende type af fotosyntese også i de lille, selv encellede mikroorganismer af alger. Planter lagre energi gjort, der transporteres til de forskellige dele af planten.

Fotosyntese i alger

På trods af deres lille størrelse, alger tegner sig for en stor del af den fotosyntese, der er gjort på planeten. Alger kan findes i anden form i næsten alle typer af vand på planeten, og disse forskellige typer af alger bruger alle fotosyntese for at omdanne næringsstoffer og sollys fra deres omgivelser til energi.

Svarende til planter, alger fjerne kuldioxid fra miljøet og gøre det til noget brugbart ved alle livsformer på jorden--ilt. Mellem 70% og 80% af planetens ilt kommer fra alger, ifølge Dr. Jack Hall på webstedet økologi. Alger overleve i miljøer, der planter ikke kan gøre deres evne til at bidrage til jordens åndbar atmosfære endnu større end planter, der lever på 30 procent af jordens landoverflade.

Pigmenter i planter

Planter indeholder flere pigmenter bruges til at fange den lysenergi, der indleder den fotosyntetiske proces. De mest synlige er klorofyl, som giver de fleste planterne deres grønne farve. Der er tre typer af klorofyl. En findes kun i nogle encellede organismer, men to andre findes i planter og alger.

Planter også indeholde pigmenter af andre farver. Carotenoider er rød, gul eller orange, og de overføre lys fanget af klorofyl til andre celler i anlæg til forarbejdning. Når klorofyl løvfældende træer dør, kan disse cartenoids ses i den efterår farve af træer.

Pigmenter i alger

Alle alger, som alle planter, indeholder klorofyl A. Alle planter--sammen med kun de blå - grønne alger--indeholder klorofyl B. Disse klorofyl typer handle på samme måde, uanset hvor de findes, og de fange sollys fra miljøet. Fordi mange alger er encellede, har nogle ikke brug for andre pigmenter såsom karotenoider. Andre typer af alger, såsom brune alger, indeholder en brun pigment kendt som fucoxanthin. Dette pigment, som hører til familien af carotenoider, fungerer som et tilbehør til klorofyl. I nogle alger tillader tilstedeværelsen af dette pigment alger til at vokse på dybere vand og stadig indsamle sollyset nødvendig for fotosyntese. Dette pigment er også fundet i mange typer af tang.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com