Hvordan til at tynde ud en lilla

May 1

Hvordan til at tynde ud en lilla

En blomstrende lilla giver tykke skygge hele sommeren og præsenterer et show af duftende blomster i pink, lilla og hvid fra tidligt til sent forår. En untended lilla, dog kan bremse eller endog standse producere blomstrer, når der er et overskud af vækst, som anlægget som helhed er udsultet for næringsstoffer, overfyldt for plads og kan bukke under for sygdommen mangel luftcirkulation. Mens det kan føle sig drastisk at gøre så i første omgang, når du tynde ud en lilla føder du til ny vækst og blomstring muligheder i kommende år.

Instruktioner

•Wait for din lilla til slut blomstrer om foråret før du prune. Hvis din lilla er også tilgroede at blomstre, derefter Planlæg at tynde planten i midten af foråret. Lad blomsterne tørre og blive brune.

•Tag på havearbejde handsker og sikkerhed goggles til at beskytte dine hænder og øjne mod vildfarne grene. Brug håndsakse til at skære den gamle blomstrer, hvis den er tilgængelig fra anlægget af klipning lige bag flor at fjerne den. Forlade unreachable blomstrer på anlæg til høje sorter.

•Look over anlægget til døde grene, der ikke blomstrer eller holde ingen eller kun få blade. Se, hvis den tynd bark-lignende lag på den ydre overflade af grenene afskalning. Hvis ja, spore hver af disse afdelinger nedad til at finde deres vækst punkt tæt på jorden eller på en gaffel, hvor det er ved siden af en sund forgrening. Klip væk de døde grene på dette punkt, én efter én--enten parallelt med jorden eller filialen det gafler ud fra-- og fjerne den.

•Tjek for beskadigede grene hvor tips er afbrudt, stængler, der er deform frem for at nå opad eller grene, at skrabe eller gnide mod en struktur eller andre grene. Gentag trin 4 for at finde bunden af disse filialer og fjerne dem.

Tips & advarsler

  • Gentag processen med udtynding livløs og beskadigede vækst hver tre til fem år for at holde det vedligeholdes og sund.
  • Syrener drage fordel af en dosis af gødning ligesom knopper begynder at svulme i tidlige forår og så igen efter blomstrer.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com