Hvad er Elevation i jorden?

August 7

Elevation er en topografisk begreb ofte forbundet med bjerge og bakker. Meget høje stigninger kan påvirke brændstofforbrug, havearbejde, motion, vejrtrækning og endda kage-bage. Målinger af jord højde, dog koncentrere sig i det store og hele på mindre højder, dybder og endda teksturer af jord. Jord højde spiller en vigtig rolle i erosionskontrol, kunstvanding, landbrugs planlægning og produktion og nybyggeri ejendom. Selv små ændringer i højde kan gøre store forskelle i den menneskelige forhold til miljøet.

Måle Elevation

Fleste af jord højde målinger er i millimeter eller endda fraktioner deraf, afhængigt af område af undersøgelsen. Fra pin-sæt til laser bjælker til kæder, stamme instrument designere til at levere præcision på stadig mindre dybder og højder. Instrumentering brugt bestemmer betydningen af målinger. Jord højde kan måles fra et fast område, som en rock eller frosne jorden, under jorden. Jorden kan være målinger med instrumenter reflektere konturer af ophobning. Jord højde kan lægge mindre vægt på skråning og meget mere på de minut detaljer af hvad lægfolk ville kalde jordstruktur.

Hældning

Skråning eller pitch er et af elementerne i jord højde. Teknikker fokusere på opbygning af skråninger af lange sekvenser af stationære målinger; FAO måling praksis for at designe kunstvanding angive fem til 10 faste punkter ikke mere end 2-3 meter fra hinanden. Uden målinger af hældning gør mængder af vand der er nødvendig, og den hastighed, hvormed de kan optages det umuligt at overrisle effektivt.

Erosion og oversvømmelser bekymringer

Målinger til at bestemme forholdet mellem jordbunden og overskydende vand kan være både store og meget små. Over en skelsættende område, jorden undersøgelser af sugeevne skal gøres i mange højder, ikke bare i den umiddelbare afstrømning eller oversvømmede område, fordi jorden er forskellige i forskellige højder. Målinger af jordens stigninger omkring en potentiel byggeplads, ikke bare jord onsite, bidrage til at bestemme, om webstedet kan indgå i en flodslette.

Miljømæssig bevarelsen spørgsmål

Måling af jord stigninger er kritisk at evaluere virkningerne af oversvømmelser, orkaner og andre store vand-relaterede begivenheder på landskabsformer. En tre-årig hydrologi undersøgelse af haj floden mangrove sump område i det sydlige Florida var i stand til at fremlægge oplysninger om en skrøbelige økosystem livscyklus, herunder de overraskende gavnlige virkninger af orkanen Wilma. Kvantificere jord tilvækst, erosion og relaterede plante adfærd bidrager til bevarelsen af mange fint afbalanceret vand økosystemer. Korrelationer mellem øget atmosfærisk CO2 og stigende jord stigninger i Chesapeake Bay Moser tjene som en anden indikator for det komplekse naturlige indbyrdes forhold, der karakteriserer vådområder.

Landbrugs bekymringer

Nebraska Universitet jord Carbon Sequestration Program bruger højde som en af komponenterne i Jordens kulstofindhold, et indeks af potentielle næringsværdi. Jord rig på carbon tilbyder god ernæring til afgrøder. Ekstremt lille og hyppige ændringer i jord højde, i lægmand vilkår, ruhed, tjene som et indeks over hvor godt jord vil behandle vand og levere næringsstoffer. Disse minut variationer i elevation udgør en betydelig måling udfordring. En af de nyeste teknologier indebærer meget sofistikeret skygge-undersøgelsen som en indikator for jord kvaliteter. De billeder, det tilbyder minde seerne af hvor længe landmænd har visuelt adspurgte deres jord, foregribe frugtbarhed, planlægning kunstvanding og forebygge erosion af vand og vind.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com