Sådan transplantation Impatiens

September 29

Impatiens--en skygge-elskende etårig plante at funktioner attraktive løv og voldsom blomster i intense nuancer af pink, rød, orange og hvid--er elsket af gartnere til den lethed, hvormed det blomstrer og vokser. Ifølge University of Vermont udvidelse hjemmeside er impatiens langt den mest populære sengetøj plante i landet. Hvis du har plantet din impatiens, hvor de ikke trives, for eksempel, i en del af din have, der er alt for solrigt eller alt for dårligt-drænet, kan du at omplante dem. Ved følgende god havearbejde retningslinjer for omplantning og pleje, kan du hjælpe din impatiens håndterer flytningen og trives i deres nye placering.

Instruktioner

•Vælg en ny placering til din impatiens i fuld eller delvis skygge med frugtbar, fugtigt veldrænet jord med pH af 6.1 til 7,8. Selvom impatiens lide fugtig jord, de er intolerante over for klæg jord og kan udvikle svampesygdomme fra dårlig dræning og over vanding. Hvis den nye placering er kun i halvskygge, sikre impatiens ikke modtager direkte eftermiddagssolen.

•Forbered den nye plantning site ved at grave et hul ca. dobbelt så stort rundt som du forvente rodklump af impatiens at være. Indtil jorden omkring hullet dybt, og løsne sider af hullet til at hjælpe root etablering.

•Anvend en murske til at grave op impatiens skal flyttes, og sørg for du sætter op den hele rodklump. Kontrollere rødder for at sikre de er sunde, fleksibel og hvid. Hvis de er brune og sprøde i enderne, kan impatiens udvikle root rot. Trim brunt enderne med cuticle saks.

•Sæt impatiens planter i det nye hul, makeing sikker på det er centreret og lige. Hvis du gravet hullet var for lille, forstørre det før du plante impatiens.

•Tilvejebringelse ekstra næringsstoffer til din impatiens ved at tilføje en teskefuld allround langsom frigivelse granuleret gødning til havejord fjernet fra hullet. Opfyldning med befrugtede jorden, opstrammende det forsigtigt rundt rodklumpen. Sørg for at du transplantation impatiens på den dybde, hvormed det allerede var voksende.

•Kapacitet den transplanterede impatiens grundigt, og tjek det dagligt derefter for at sikre den omgivende jord bliver fugtig. Undgå at lade jord til at blive vand-logget ved at lade jordoverflade meget lidt tørre ud mellem vandingerne.

•Mulch din impatiens godt når du transplantation dem. Ikke blot gør barkflis køle jorden, modvirker ukrudt og bevare fugt, men også nedbrydes og indeholder gavnlige mikrober, der fremmer din impatiens sundhed. Yardener.com anbefaler en 3-tommer lag af hakkede blade, træflis, strimlet bark eller kompost til din impatiens.

Tips & advarsler

  • Hvis du omplantning mere end én impatiens, placere dem på mindst 8 til 12 inches fra hinanden, at være opmærksom på, at jo mere stramt de er fordelt, jo højere vil de vokse.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com